Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Παράταση ζωής για την κοινωνική πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας 36 από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Παράταση ζωής για την κοινωνική πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας 36 από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας

Η επίμονη προσπάθεια της αντιδημάρχου Μαρίας Στρατηγάκη να επιβάλει την εκκένωση των αστέγων της κοινωνική πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας 36 απέτυχε.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ανέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθήνας να αναζητήσει λύση για την λειτουργία της κοινωνικής πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας 36 και να έρθει σε επαφή το ίδρυμα Χατζηκώνστα στο οποίο ανήκει το κτίριο.
Είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς σήμερα υπάλληλος της ΔΕΗ με εντολή των υπηρεσιών του Δήμου της Αθήνας βρέθηκε στην πολυκατοικία για να διακόψει το ρεύμα.
Η κυνική απαίτηση της κ.Στρατηγάκη  να κοπεί το ρεύμα σύμφωνα με το εξώδικο(!) που απέστειλε στους κατοίκους ήταν εξοργιστική.
Αυτό που απέτυχε είναι η αντίληψη της «προσωρινής φιλοξενίας» και της ανακύκλωσης των άστεγων από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας του Δήμου Αθήνας.
Το δικαίωμα  στην κατοικία δεν είναι ούτε προσωρινό ούτε ανακυκλώσιμο, είναι ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Χαιρετίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης που βρίσκεται στο πλευρό των αστέγων της Μπουμπουλίνας 36, τις δημοτικές κινήσεις, τις λαϊκές συνελέυσεις, τις πρωτοβουλίες κατοίκων, τους εκπαιδευτικούς του 35ου δημοτικού και τους γονείς.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, τους αλληλέγγυους κατοίκους της Αθήνας, τα συνδικάτα να βρεθούμε όλοι και όλες την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στη Μπουμπουλίνας 36 για στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο της αλληλεγγύης και της  ανθρωπιάς  μαζί με τα παιδιά της πολυκατοικίας.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας