Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

H σκέψη μας είναι με τους αδικοχαμένους στα λασπόνερα στη Μάνδρα.

H σκέψη μας είναι με τους αδικοχαμένους στα λασπόνερα στη Μάνδρα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.
Οι ευθύνες δεν ανήκουν ούτε στα "ακραία καιρικά φαινόμενα" ούτε στην κλιματική αλλαγή. Στο κεφάλαιο ανήκουν αποκλειστικά και στις κυβερνήσεις που του κάνουν πλάτες.
Τις "δυνάμεις της φύσης" αγνόησε το κερδοσκοπικό οικοδομικό κεφάλαιο που βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Για την ΕΕ τα αντιπλυμμηρικά έργα που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές δεν είναι επιλέξιμα.
Φτιάχτηκε η Αττική οδός αλλά τα μπαζωμένα ρέματα, όπως της Αγίας Αικατερίνης, που προκάλεσε φοβερές πλημμύρες το 1999, παρέμειναν ως είχαν μέχρι τη σημερινή καταστροφή.
Η ανάπτυξη της περιοχής ως νέα βιομηχανική ζώνη την μετέτρεψε σε πολεοδομική ζούγκλα, με προτεραιότητα να βρούν χώρο οι βιομηχανίες και ας είναι και στα ρέματα και απο δίπλα τα σπίτια των εργαζόμενων. Ανάπτυξη κυριολεκτικά με κριτήριο το κέρδος που σκοτώνει
Μόνο ο ο αγώνας για να επιβάλουμε ότι οι ανάγκες και οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.
Αυτές τις μέρες που στους Δήμους ψηφίζονται προϋπολογισμοί υπό την έγκριση των τροϊκανών μια ματιά στα "αντιπλημμυρικά έργα" δείχνει τους ενόχους για τις αδικοχαμένες ζωές στα λασπόνερα.
Ας μπεί ένα τέλος!
Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της Συνέλευσης της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ