Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Να σταματήσει η δίωξη του Διονύση Χρηστόπουλου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Αθήνα, 17 Ιουλίου, 2017


Να σταματήσει η δίωξη του Διονύση Χρηστόπουλου και
η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης


Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορημαικό τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του εργαζόμενου Διονύση Χρηστόπουλου στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).


Θεωρούμε την προσπάθεια αυτή όχι απλά σκανδαλώδη αλλά και επικίνδυνη. Στοχεύει ευθέως στις συνδικαλιστικές ελευθερίες αλλά ακόμα και στην ελευθερία του λόγου. Από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, ένας συνδικαλιστής έχει όχι απλά δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να το δημοσιοποιεί.


Η άρνηση της πλειοψηφίας της εφορευτικής επιτροπής να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων, όταν υπάρχει διαφορά μόνο μιας ψήφου μεταξύ του 1ου και του 2ου, αποτελεί προκλητική στάση και καθιστά την πλειοψηφία υπεύθυνη για τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στο χώρο.


Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται με προσφυγή στα δικαστήρια η κριτική, που έγινε στους υπεύθυνους για τις απαράδεκτες διαδικασίες και πρακτικές, που ακολουθήθηκαν στις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων για το ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ.
Σε μια περίοδο που μπαίνουν στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τέτοιες μεθοδεύσεις χύνουν νερό στο μύλο των εργοδοτικών συμφερόντων και για αυτό ζητάμε την απόσυρση της μήνυσης από τα στελέχη της ΔΑΚΕ.
Η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων είναι αναγκαία και εφικτή μόνο μες την υπεράσπιση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς και όχι με την ποινικοποίηση της έκφρασης απόψεων.
Να αποσυρθεί τώρα η άδικη μήνυση κατά του συνδικαλιστή Διονύση Χρηστόπουλου.


Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας