Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Να στηρίξουμε την απεργία κόντρα στα απεργοσπαστικά και κατασταλτικά καλέσματα του Καμίνη


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να στηρίξουμε την απεργία κόντρα στα απεργοσπαστικά και κατασταλτικά καλέσματα του Καμίνη 

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την οποία απέρριψε την πρόταση Τσίπρα και την τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταδικάζουμε τα απεργοσπαστικά καλέσματα και την κινδυνολογία για τη δημόσια υγεία του Δημάρχου Καμίνη.
Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις με την στήριξη της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αθήνας για  διάσπαση του ενωμένου μετώπου συμβασιούχων-μονίμων, οδοκαθαριστών-εργαζόμενων σε άλλες υπηρεσίες, έπεσε στο κενό. Η απεργία συνεχίζεται.
Οι συμβασιούχοι στους Δήμους είναι οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης που προσφέρει υπηρεσίες σε νευραλγικούς τομείς για τις ζωές μας όπως καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, φροντίδα για ηλικιωμένους ευπαθείς ομάδες, πολιτισμός, αθλητισμός. Διοικητικές υπηρεσίες. Τίποτα από αυτά δεν είναι εμπόρευμα για να το ξεπουλήσουν οι κυβερνήσεις και οι Δήμαρχοι σε ιδιώτες. Κανένας και καμία δεν περισσεύει. Δεν δεχόμαστε το κριτήριο της ανταποδοτικότητας για το δικαίωμα στην δουλειά.
Σε αυτή την πόλη δεν είμαστε σκλάβοι των μεγαλοξενοδόχων για να θυσιάσουμε το δικαίωμα μας στην απεργία και την διαδήλωση.
Δεν ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι ο πιο μνημονιακός  Δήμαρχος. Είχε στραφεί και στο παρελθόν κατά  των απεργιών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ ενώ ήταν εχθρικός με την κατάληψη  του Δημαρχείου από τους συμβασιούχους το 2011. Αντιμετώπισε με τα ΜΑΤ την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο όταν το μετακίνησε στο αμφιθέατρο του 984.
Σε πλήρη αντιπαράθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, προχώρησε σε ανοικτή απεργοσπαστική κίνηση κατά του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία την ώρα που κλιμακώνουν την δράση για να σώσουν τις δουλειές τους και τις δημοτικές υπηρεσίες όλων μας.
Μάλιστα επικαλούμενος την δημόσια υγεία και «συμφέροντα της πρωτεύουσας»  προϊδεάζει για άσκηση δίωξης κατά των απεργών.
Η Αθήνα των εργαζόμενων πρέπει να σταθεί στο πλευρό των απεργών μέχρι την νίκη και να γυρίσει την πλάτη στην Αθήνα των πλούσιων, των Τροϊκανών και των μεγαλοξενοδόχων.
Με ένα βουνό σκουπίδια να τους αναγκάσουμε από τις υποχωρήσεις στην άτακτη φυγή, για να μείνουν όλοι οι συμβασιούχοι, να μονιμοποιηθούν, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ούτε βήμα πίσω!
Εμπρός για Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 29 Ιούνη και μαζικά στο συλλαλητήριο!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 

 
Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη
 
«Η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις είναι άστοχη και υπερβολική. Παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της ομοσπονδίας. Με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο δήμος Αθηναίων θα υπερασπισθεί τη δημόσια υγεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».