Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ



Ο Δήμαρχος Καμίνης έθεσε το ζήτημα της κατάληψης του κτιρίου του ΕΒΕΑ, το οποίο άρπαξε ο Μίχαλος, μόλις ο Δήμος ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενώ είχαν συμφωνήσει να του παραχωρηθεί …για κέντρο επιχειρηματικότητας.

Επίσης, ζήτησε να επέμβει η Αστυνομία για να αφαιρεθεί το κοντέινερ για παιδική χαρά στη Πλατεία Εξαρχείων!

Αναφέρθηκε στη βόμβα στη Γιούρομπανκ ως αμαύρωση της πόλης σχετικά με το τουριστικό της προφίλ. Και αυτοεπαινέθηκε για την κοινή συνέντευξη με την Aegean!



Έθεσα στα εκτός ημερησίας τα παρακάτω:

 

  1. Κριτική στο Δήμαρχο για τη συμφωνία με το ΕΒΕΑ.
  2. Καταγγελία για ενδεχόμενη επέμβαση της Αστυνομίας στη Πλατεία Εξαρχείων. «Αφού δεν φτιάχνετε παιδικές χαρές, δεν μπορείτε να κλείνετε αυτές που ανοίγει ο κόσμος.»
  3. Αναφορικά με τη βόμβα δήλωσα ότι «αυτά που μαυρίζουν τις ζωές εκατομμυρίων είναι τα μνημόνια που έρχονται.»
  4. Ανακοίνωση: 50 χρόνια από τη χούντα, δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης της ΧΑ, τα τάγματα εφόδου επιτέθηκαν από τα κεντρικά τους Γραφεία στο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Να κλείσουν. Κάλεσμα στη διαδήλωση στις 27/4 στο Εφετείο Αθήνας 8.30πμ μαζί με τον ΣΦΕΑ. 
  5. Κατέθεσα το έγγραφο του αναγκαστικού πλειστηριασμού μικροκαταστηματάρχη από το Γκύζη, το σπίτι του οποίου έβγαζε ο Δήμος στο σφυρί για χρέη. Είναι μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη η οποία είχε ενημερώσει τις δημοτικές παρατάξεις. Το υποστήριξε και ο Σοφιανός από Λαϊκή Συσπείρωση. Το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να σταματήσει τον πλειστηριασμό.
  6. Ελαιώνας: Ενημέρωσα για τις επερχόμενες απολύσεις 85 ωφελούμενους και τον αγώνα τους για παράταση των συμβάσεων, αίτημα που απέρριψε η Ράνια Αντωνοπούλου. Επίσης για την μαζική διαμαρτυρία για το φαγητό από τους πρόσφυγες. Έβαλα το αίτημα να αναλάβει τη σίτιση το Δημοτικό Βρεφοκομείο. Ο Καμίνης το αρνήθηκε.
  7. Πάρκο Γουδή: Ερώτηση για τη συμμετοχή του Δήμου σε επιτροπή με εκπροσώπους της κυβέρνησης και  της περιφέρειας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μπει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση 27/4.
  8. Ενημέρωση για τις αντιδράσεις των γονέων και εκπαιδευτικών του 20ου Γυμνασίου το οποίο μετακινείται.
  9. Καταγγελία για την ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης δύο συνδικαλιστών του Συλλόγου Διπλωματούχων μηχανικών Ανωτάτων Σχολών υπαλλήλων Δήμου Αθήνας. Θεωρήθηκαν αδικαιολογήτως απόντες από την υπηρεσία και παραπέμφθηκαν σε ΕΔΕ ενώ ήταν παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζοντας διωκόμενο συνάδελφο τους, ζήτημα που υπήρχε εντός ημερήσιας διάταξης.

Στα εντός συζητήθηκε το θέμα της 4ης γραμμής του ΜΕΤΡΟ, το οποίο περνάει από τις Πλατείες Κυψέλης, Εξαρχείων και Κολωνακίου. Υποστήριξα ότι υπάρχουν αντιδράσεις για την Πλατεία Εξαρχείων. Επίσης να υπάρξει ξεκαθάρισμα τι θα γίνει με την Παιδική Χαρά στην Πλατεία Κυψέλης, μοναδική σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Ζήτησα ενημέρωση αν καταστρέφεται και υπάρχει δέσμευση να φτιαχτεί νέα στη Φωκίωνος, πριν κατεδαφιστεί η υπάρχουσα. Επίσης να δοθεί απάντηση σε αίτημα κατοίκων για επιπλέον σταθμό στην Πάρνηθος και Καρτερίας. 
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας