Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΗ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΗ 2016
Στο δημοτικό συμβούλιο της 21 Απρίλη συζητήθηκαν και τα παρακάτω δύο ζητήματα:
Α. 9ο Γυμνάσιο Πετραλώνων
1.       Όχι στη μετεγκατάσταση του 9ου Γυμνασίου Πετραλώνων , εισηγητές Κωνσταντίνου και Ηλιοπούλου.
Προηγήθηκε τη Δευτέρα το πρωί το κλείσιμο του σχολείου και πολύ ζωντανή διαδήλωση , με σύνθημα «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ, το 9ο Γυμνάσιο δεν φεύγει από δώ».


Στη συζήτηση,  η Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχος παιδείας υποστήριξε ότι δεν υπήρχε λόγος για τόσο ντόρο αφού η διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας,  Ιωάννα Ψίνα είχε αποστείλει έγγραφο προς την περιφερειακή διεύθυνση, όπου υποστήριζε τη μη μετεγκατάσταση.  Ο Κρασσάς, πρόεδρος της 3ης ΔΕΠ τους θύμισε ότι με απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου και της ΔΕΠ πριν από δύο χρόνια είχε αποφασίσει ο Δήμος τη μετεγκατάσταση.

Έβαλα το ζήτημα ότι οι Κτιριακές Εγκαταστάσεις ΑΕ ανακοίνωσαν τη μετεγκατάσταση του σχολείου από την 1/1/2017. (Άλλωστε η σχετική ταμπέλα του εργολάβου είναι ακόμη πάνω στην οικοδομή. )
Τρείς αντιρρήσεις: 1. Το νέο κτίριο είναι έργο ΣΔΙΤ και άρα για 25 χρόνια ο εργολάβος θα παίρνει ενοίκιο και θα αποφασίζει για την καθαριότητα και την φύλαξη.
2.       Η μετεγκατάσταση είναι χτύπημα στο σχολείο της γειτονιάς των Πετραλώνων, περιοχή με αυξητική πορεία του μαθητικού πληθυσμού στα δημοτικά
3.       Στην ίδια περιοχή κάθε τόσο εμφανίζονται αμφισβητήσεις της χρήσης, πότε της παιδικής Χαράς της Κονίστρας και άλλοτε των σχολείων. Είναι ένα φιλέτο κοντά στην Ακρόπολη και γι΄ αυτό υπάρχουν  σχέδια επέκτασης των χώρων διασκέδασης.

Η Ηλιοπούλου δήλωσε ότι στο νέο κτίριο θα εγκατασταθούν νέο ειδικό επαγγελματικό  σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο)
Το θέμα έκλεισε με την απόφαση της μη μετεγκατάστασης.


Β. Ζήτημα κατειλημμένων χώρων στο 1ο Διαμέρισμα για τους πρόσφυγες.
Το έθεσε ο Νίκος Σοφιανός από την Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ)  έβαλε ζήτημα για όλες τις καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες με έμφαση στο 5ο Λύκειο Πρασσά.
Επιτέθηκε με απαξιωτικά σχόλια για τους  αλληλέγγυους  
Η Ηλιοπούλου απάντησε ότι «κάναμε μήνυση και ποτέ δεν συνεργαστήκαμε για στήριξη της εισόδου προσφύγων σε αυτό». Επίσης ότι στο χώρο θα στεγαστεί το ειδικό δημοτικό σχολείο που θα ανοίξει από το Σεπτέμβρη.
Αντιτάχθηκα σε οποιοδήποτε εκκένωση των χώρων από την Αστυνομία, δηλώνοντας ότι ο Δήμος της Αθήνας οφείλει να ανοίξει τα κλειστά ξενοδοχεία και τους άλλους χώρους για τη στέγαση των προσφύγων εντός της πόλης.


Περίπου μετα το 1.30.00
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος