Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις-Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11ΠΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ


ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ  ΤΩΡΑ!
Εργαζόμενοι και καταστηματάρχες ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τους νεοναζί!

Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις-Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11ΠΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Για να δοθεί λύση στις ανάγκες των προσφύγων, των οικογενειών καιτων παιδιών, που μένουν τώρα στη Πλατεία Βικτορίας πρέπει να αναγκάσουμε τη κυβέρνηση και τον Δήμαρχο Καμίνη να ανοίξουν κτίρια για να έχουν μια στέγη και όχι μια σκηνή ή τα αστέρια πάνω από το κεφάλι τους. Να έχουν άσυλο για να μπορούν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, οι ίδιοι να δουλεύουν και να παλεύουν μαζί μας για μια καλύτερη ζωή. Να γκρεμίσουμε το φράχτη στον Έβρο για να μην πνίγονται γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο. Για να μην γίνονται οι πρόσφυγες θύματα των διακινητών που γεννούν οι πολιτικές των κλειστών συνόρων της ΕΕ, της FRONTEX και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αδέλφια μας, κατατρεγμένα από τις βόμβες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διωγμένοι από τις καταστροφικές πολιτικές του ΔΝΤ. Είναι καλοδεχούμενοι! Μας χωρίζουν πολύ περισσότερα με τους Λάτσηδες και τους Τραπεζίτες της Ελλάδας από τους φτωχούς της Συρίας και του Αφγανιστάν.
Είμαστε εξοργισμένοι γιατί χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι δείχνουν την αλληλεγγύη τους, δίνοντας από το υστέρημα τους στήριξη στους πρόσφυγες ενώ  η κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι φροντίζουν μόνο για να εισπράττουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη. Φροντίζουν να πληρώνουν δισεκατομμύρια για το χρέος στους τοκογλύφους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, φροντίζουν να σπαταλάνε δισεκατομμύρια για πολέμους, όπως αυτούς στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σπέρνοντας το θάνατο και την προσφυγιά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη για τους πνιγμούς των προσφύγων, συνεχίζει τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, στηρίζει πρόθυμα πολεμοκάπηλες εκστρατείες και προωθεί το τρίτο μνημόνιο για να ξεπληρωθεί το χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς.

Να τσακίσουμε τις «επιτροπές» -προκάλυμμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής


Οι καταστηματάρχες οφείλουν να κλείσουν τα αυτιά τους στα κηρύγματα των επίδοξων νεοναζί σωτήρων, των Κασιδιάρηδων, που στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δήλωσαν ότι θα επαναλάβουν ό,τι έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και θα καλέσουν ρατσιστικές συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών.
Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να παριστάνουν τους «αγανακτισμένους κατοίκους» ή τους αγανακτισμένους εμπόρους της Πλατείας Βικτωρίας και να στήνουν ψευτοεπιτροπές ενώ πρόκειται για προκάλυμμα ώστε να γυρίσουν στις γειτονιές οι δολοφόνοι Ρουπακιάδες του Μιχαλολιάκου, του φύρερ της Χρυσής Αυγής, που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η θέση τους είναι στη φυλακή για πάντα.
Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή των ρατσιστικών πογκρόμ και των μαχαιρωμάτων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Κανένας εργαζόμενος, κανένας καταστηματάρχης δεν μπορεί να γίνει ουρά αυτών των άθλιων ρατσιστικών εξορμήσεων μίσους.
Η ελπίδα βρίσκεται στο κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το βάθεμα της ανθρωπιστικής κρίσης που φέρνουν οι πόλεμοι και τα μνημόνια. Οι φασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες και κάνουν πλάτες στους εφοπλιστές, που τους χρηματοδοτούν για να στήνουν φιλοεργοδοτικά σωματεία και δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας, με φτηνό μεροκάματο.
Ο Παναγιώτης Φύσσας στην κατάθεση του στη δίκη των νεοναζί είπε ότι είναι αυτοί που «κλείνουν τα στόματα σε όσους έχουν διαφορετική άποψη». Γι’ αυτό δολοφόνησαν τον μουσικό  Παύλο Φύσσα και τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν ξεχνάμε!
Ενωμένοι διεκδικούμε τώρα λεφτά για δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες για να έχουν στέγαση και σίτιση φτωχοί και κατατρεγμένοι, πρόσφυγες και άνεργοι.
Απαιτούμε χωρίς άλλη καθυστέρηση ο Δήμαρχος Καμίνης να ανοίξει κτίρια για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων, να εξασφαλίσει διατροφή και  περίθαλψη, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.