Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Όχι στις ισλαμοφοβικές υστερικές κραυγές κατά του τεμένους στο Βοτανικό




Δήλωση Π.Κωνσταντίνου , δημοτικού συμβούλου Αθήνας για το τζαμί στην Αθήνα
Όχι στις ισλαμοφοβικές υστερικές κραυγές κατά του τεμένους στο Βοτανικό

H ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή για την ανέγερση τεμένους στο χώρο του Βοτανικού έχει προκαλέσει τις αναμενόμενες ρατσιστικές ισλαμοφοβικές κραυγές από τους δημοτικούς συμβούλους της δεξιάς παράταξης στο Δήμο της Αθήνας. Η τροπολογία προφανώς δεν λύνει το αίτημα των μουσουλμάνων να έχουν ελεύθερα δικούς τους χώρους λατρείας όπως όλα τα άλλα δόγματα.
Ο Σπηλιωτόπουλος και ο «ανεξάρτητος»  Θ.Πλεύρης χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων στο Βοτανικό  όταν ψήφισαν όλα τα μέτρα των μνημονίων που έσπειραν τη φτώχεια και την ανεργία παντού. Είναι υποκριτές που αναζητούν αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ με όρους ρατσιστικούς και σκοταδιστικούς.
Είναι οι ίδιοι που στους μετανάστες και τους μουσουλμάνους αναζητούν τους αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία του συστήματος που στηρίζουν, όπως ο Χίτλερ στο μεσοπόλεμο στοχοποιούσε τους εβραίους  και τους οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους θαλάμους αερίων. Ο Πλεύρης ζήτησε να πνίγονται οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους στη Μεσόγειο με πιο σκληρή πολιτική φύλαξης της ΕΕ. Ως λάτρης του «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» της χούντας ονειρεύεται νέες σταυροφορίες και μια «καθαρή ελληνοχριστινιακή χώρα». Η Λεπενική του παράδοση είναι κάτι παραπάνω από ενεργή.
Αναμοχλεύουν το θρησκευτικό μίσος για να κρύψουν την υποταγή τους στους πλούσιους, τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες για τα συμφέροντα των οποίων μας καλούν αν θυσιάσουμε μισθούς, συντάξεις, την δημόσια παιδεία και την υγεία.
Είναι η δεξιά παράταξη που  μαζί με το ΠΑΣΟΚ  που στήριξαν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους βρόμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη. Σκόρπισαν το θάνατο σε εκατομμύρια και  ξερίζωσαν περισσότερους ανθρώπους που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς για να ζήσουν.
 Έχουν το θράσος να μιλάνε για «τζιχαντιστές» εκείνοι που χρησιμοποίησαν τις εθνικές και θρησκευτικές διαιρέσεις  για να διαλύουν χώρες ολόκληρες για τα στρατηγικά τους συμφέροντα και τα πετρέλαια. Οι αντιδραστικοί «τζιχαντιστές» είναι η κληρονομιά των επεμβάσεων, της κατοχής και της καταστολής των αραβικών επανάστεων για να φέρουν τους Σίσι με τους οποίους σφιχταγκαλιάζονταν χθες οι σαμαράδες και σήμερα οι Κοτζιάδες.
Η ισλαμοφοβία είναι η ρατσιστική πολιτική που συνοδεύει την συνέχιση των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με την κατασπατάληση δισεκατομμύρια για όπλα και βόμβες.
Θεωρούν την μουσουλμανική θρησκεία, θρησκεία των …παράνομων μεταναστών λες και δεν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Θράκη που χρόνια τώρα έχουν τα τζαμιά τους. Άραγε, η απαγόρευση ανέγερσης τζαμιών στην υπόλοιπη χώρα σε ποια πολιτισμική παράδοση ανήκει, του Διαφωτισμού η του πιο ακραίου σκοταδισμού;
Γιατί οι πιστοί του Ισλάμ δεν μπορούν να έχουν ίσα δικαιώματα με όλα τα άλλα δόγματα; Ποια αρρωστημένη ρατσιστική προσέγγιση τους θεωρεί υπάνθρωπους χωρίς δικαιώματα;
Χρειάζεται να απορρίψουμε αποφασιστικά την απόπειρα της Δεξιάς να ανασυνταχθεί προσεταιριζόμενη μια νέα πιο «σοβαρή» τάχα  Χρυσή Αυγή ώστε να αποτελέσουν πόλο μαύρης αντιδραστικής αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό άλλωστε κάνουν πλάτες στις μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά στη δίκη η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι βγαίνουν ξανά μπροστά κόντρα στους εκβιασμούς των Τραπεζιτών και της ΕΕ και απαιτούν να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους , να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που κοστίζουν ζωές όπως στα ΕΛΠΕ, να μην υπάρξει νέα μνημονιακή συμφωνία, τα θρύψαλα της Δεξιάς επιδιώκουν να ανασυγκροτηθούν με σημαία την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό. Δεν θα τους περάσει!
Καλούμε όλη την αριστερά να τσακίσει στη γέννηση της την νέα ρατσιστική εκστρατεία της Δεξιάς και της ακροδεξιάς. Να δυναμώσουμε τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, την νίκη των αγώνων κόντρα στα σχέδια διάσπασης της ενότητας των εργαζόμενων, σε μουσουλμάνους και χριστιανούς σε ντόπιους και μετανάστες.