Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο Πινόκιο-Σαμαράς, ο κόσμος της αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ευρώ και τα ΜΑΤ


Ο Αντώνης Σαμαράς θυμίζοντας κακέκτυπο ΟΝΝΕΔίτη της δεκαετίας του 90 από τις γραμμές της οποίας ξεπήδησε ο Καλαμπόκας στην Πάτρα, δολοφόνος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, όταν το κόμμα της ΝΔ προχώρησε στο σχέδιο ανακατάληψης των κατειλημμένων από μαθητές σχολείων, έρχεται εργολαβικά να συκοφαντεί καθημερινά την αριστερά και προσφάτως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τις δυνάμεις της καταστροφής του λαού και της ευημερίας που άρχισαν να φέρνουν οι καρποί των Μνημονίων και της ανάπτυξης που χαράζει δήθεν!
Τα ψέματα του έφεραν το κόσμο του αγώνα και της αντίστασης σε απεργιακό αγώνα και καταλήψεις που δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τις επιθέσεις των Τροϊκανών και των Τραπεζιτών φίλων του Σαμαρά, των οποίων τα κέρδη στηρίζει αδίστακτα, έστω και αν έφεραν αυτοκτονίες χιλιάδων, μαζικές απολύσεις και φτώχεια σε εκατομμύρια.
Τάρα, κάνει μαθήματα πολιτικής οικονομίας ότι τάχα η έξοδος από το ευρώ που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεκδικεί στα πλαίσια μιας συνολικής αντικαπιταλιστικής πάλης γι διέξοδο από την κρίση θα φέρει καταστροφή. Τη μόνη καταστροφή που θα φέρει είναι των σχεδίων της άρχουσας τάξης, των Τραπεζιτών και των βιομηχάνων για διάσωση των κερδών τους με ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων των εργατών. Με τον εργατικό έλεγχο παντού από τις Τράπεζες μέχρι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τις ίδιες τις επιχειρήσεις θα σπάσουμε κάθε εκβιασμό των καπιταλιστών.
Όσο, για την Αστυνομία του Σαμαρά και του Κικίλια που έστειλε ξανά τα ΜΑΤ στη Γενική Ανακύκλωση για να συλλάβει δεκάδες απλήρωτους απεργούς για χάρη ενός εργολάβου, καταλάβαμε καλά τι εννοούν με την αποστολή της. Τους θέλουν μπράβους των αφεντικών όπως στη Ν.Μανωλάδα, Κορκονέες που πυροβολούν Γρηγορόπουλους, τους θέλουν συνεργάτες των Ρουπακιάδων της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και την επόμενη μέρα επιτέθηκαν χέρι-χέρι  στους διαδηλωτές στο Κερατσίνι.
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε για αυτό θέλουμε διάλυση των ΜΑΤ και αφοπλισμό της Αστυνομίας.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος στην Α Αθήνας