Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Έξω η ΓΕΧΑ από το 73ο Δημοτικό σχολείο Πετραλώνων




ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Έξω η ΓΕΧΑ από το 73ο Δημοτικό σχολείο Πετραλώνων

Είναι απαράδεκτο το 2014 η ΓΕΧΑ(Γονεική Ένωση Χριστιανικής Αγωγής) να διεκδικεί την ιδιοκτησία του κτιρίου  του 73ου Δημοτικού σχολείου, ενός δημόσιου σχολείου, οδηγώντας το σε κλείσιμο. Βρέθηκε στο συγκεκριμένο χώρο της Τρώων το 1949 η ΓΕΧΑ αφού το κράτος τότε της το έδωσε …για δενδροφύτευση. Κατόπιν εξασφάλισε οικοδομικές άδειες και «νομιμοποίηση» από τη χούντα το 1968. Το 2003 το ΣτΕ αποφάσισε την διοικητική αποβολή της από το χώρο κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Κανένα σχολείο δεν περισσεύει. Στα σχολεία δεν χωράν ούτε χορηγοί, ούτε αυτόκλητοί παιδαγωγοί-κατάλοιπα της εποχής του εμφύλιου πολέμου και της χούντας.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών για να σωθεί το 73ο δημοτικό σχολείο που το έχει ανάγκη η γειτονιά.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας της κίνησης Ανταρσία σ τις γειτονιές της Αθήνας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 73 Δ.Σ:

                                                      Δελτίο τύπου
Από ¨Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 73 Δ.Σ
          Τρώων 2 Άνω Πετράλωνα
Θέμα κινητοποίηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 73 Δ.Σ
Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στο 73 Δ.Σ Αθήνας Τετάρτη 19/11/14 στην οποία ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες του Δημοτικού Διαμερίσματος (Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ,πολιτιστικοί σύλλογοι ,Συνδικαλιστικοί φορείς ,Δημοτικές παρατάξεις ,κάτοικοι της περιοχής ,γονείς κ.α.) με την συντριπτική πλειοψηφία εκφράστηκε η αντίθεση στην επιχείρηση κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου μας.
Δηλώσαμε την αποφασιστικότητα μας να εναντιωθούμε με κάθε τρόπο στις παρασάγγας μακράν της Χριστιανικής Διδασκαλίας διαθέσεις της Γ.Ε.Χ.Α
Το 73 Δ.Σ είναι και θα παραμείνει Δημόσιο κτήριο που θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παρασκευή 21/11/14 ώρα 8΄00 Έξω από το σχολείο μας
Δευτέρα  24/11/14 ώρα 9’00  στον Άρειο Πάγο που εκδικάζεται η υπόθεση.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της περιοχής να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.
                                                   ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ