Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σαμαρά, Βενιζέλο Φορτσάκη , σταματήστε το ΜΑΤοκύλισμα των φοιτητών ενόψει 17ης Νοέμβρη

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού   συμβούλου Αθήνας:

Πρέπει να θυμίσουμε στο Φορτσάκη, τον εγκάθετο του Σαμαρά, ότι η πρώτη κατάληψη κατά της χούντας έγινε στη Νομική με τους φοιτητές στη ταράτσα να κρατάνε το πανό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οι φοιτητές τιμούν την εξέγερση ενώ ό ίδιος θέλει αν σβήσει τη μνήμη και τους νεκρούς της.

O πρύτανης-κυβερνητικός επίτροπος  Φορτσάκης ΜΑΤοκύλησε τους φοιτητές για να εμποδίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προχώρησαν ακόμη και σε τυφλές δολοφονικές επιθέσεις από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, γνωστές για τις χρυσαυγίτικες συμπεριφορές τους.

Χωρίς να υπάρχει κατάληψη στη Νομική, σε μέρα μαθημάτων και γενικής συνέλευσης των φοιτητών του Πολιτικού Τμήματος, αποφάσισε να κηρύξει λόκ-άουτ ως πιστό μαντρόσκυλλο του Σαμαρά.  Ο Φορτσάκης λειτουργεί σε ανοικτή γραμμή με τους μηχανισμούς καταστολής της συγκυβέρνησης για να εμποδίσουν τα αγωνιστικά σκιρτήματα της νεολαίας και να διασώσουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση.

Ο Φορτσάκης με τη παρέμβαση του παίζει το λαγό του Σαμαρά και  των  ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από την μαχητική κληρονομιά της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου και να διαλύσουν τους φοιτητικούς συλλόγους. Είναι βήμα συγχρονισμένο με την επιθεση στα εργατικά συνδικάτα με το νέο νόμο που ετοιμάζουν μαζί με τους Τροικανούς.

Η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι σεισμός για να πέσει η συγκυβέρνηση των Τροικανών οικονομικών δολοφόνων, που καταδικάζουν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια, ενώ  διαλύουνε την δημόσια παιδεία, την υγεία, τις δουλειές και τις συντάξεις μας. Θα είναι το καλύτερο σκαλοπάτι κλιμάκωσης της εργατικής  και νεολαιίστικης αντίστασης προς την Γενική Απεργία στις 27 Σεπτέμβρη για διώξουμε τη συγκυβέρνηση της διαρκούς λιτότητας, του ρατσισμού και της καταστολής.

Το σκηνικό τρόμου που στήσανε Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνει το πανικό τους μπροστά στην θύελλα που ξεσηκώνει η πολιτική τους που μας βγάζει  από το παλιό Μνημόνιο γι να για να μας βάλει σε ένα νέο!

Σαμαρά, Βενιζέλο, πάρτε τον Φορτσάκη και τα ΜΑΤ  σας,  αδειάστε μας την γωνιά πριν θρηνήσουμε νεκρούς με τις τυφλές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά της νεολαίας.