Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου στις εκλογές της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ




«Οι εκλογές για το ΔΣ της ΠΕΔΑ και τη ΓΣ της ΚΕΔΕ γίνονται σε μια περίοδο που ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πασχίζει να επιβάλει τις μαζικές απολύσεις στους Δήμους με τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου, διαλύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες και χαρίζοντας τις στα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Όσο, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν τις πολιτικές των μνημονίων για την αποπληρωμή του χρέους παραμένοντας στην ΕΕ και το ευρώ, τηρώντας τις δανειακές συμβάσεις, προωθώντας προϋπολογισμούς περικοπών σε βάρος των δημοτικών υπηρεσιών, επιβάλλοντας νέα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ, απολύσεις, περικοπές μισθών, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, τον αιγιαλό και τα δάση μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τόσο θα υπάρχει η ανάγκη να χτίσουμε ένα μαζικό  κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας, ένα κίνημα  αντίστασης και ανατροπής.
Σήμερα, όσο ποτέ, οι απεργίες διαρκείας και οι καταλήψεις είναι αναγκαίες για να τσακίσουμε τη επίθεση Μητσοτάκη στους Δήμους.
Ένα ώρα να χτίσουμε ένα κίνημα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, για την μονομερή διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.
Δεν αναβάλλουμε τους αγώνες μας περιμένοντας την «λύτρωση» από μια κυβέρνηση της αριστεράς. Θέλουμε η ανατροπή της συγκυβέρνησης να πάει χέρι-χερι με ένα κίνημα από τα κάτω που θα επιβάλει τον εργατικό έλεγχο και την εθνικοποίηση τω Τραπεζών ώστε να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις αποφάσεις για το πού πάει ο πλούτος που παράγουμε.
Αγωνιζόμαστε κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Για να τελειώνουμε με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τους έκαναν πλάτες κυβερνήσεις, επιχειρηματίες και ΕΛΑΣ στις επιθέσεις τους. Δεν θα αφήσουμε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» . Η θέση τους είναι στη φυλακή και όχι στους Δήμους και τη Βουλή.
Συμμετέχω στις εκλογές για το ΔΣ της ΠΕΔΑ και τη ΓΣ της ΚΕΔΕ, εκλεγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανταρσία τις γειτονιές της Αθήνας.»