Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Eξόρμηση στην Βαρβάκειο πραγματοποίησε την Πέμπτη 17/4 κλιμάκιο της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».




Κοινή εξόρμηση στην Βαρβάκειο πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 17/4 κλιμάκια της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου υποψήφιο δήμαρχο και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» με επικεφαλής την Δέσποινα Κουτσούμπα.


Πέτρος Κωνσταντίνου: «Μπορεί ο Σαμαράς να βγήκε στις αγορές για να εξασφαλίσει στους τραπεζίτες ακόμα περισσότερα κέρδη και δήθεν να ξεπληρώσει το χρέος. Στην πραγματική ζωή των ανθρώπων όμως δεν έχουν δουλειές, τους παίρνουν τα σπίτια και τους κυνηγάει η εφορία. Χρειάζεται να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ανατροπής στις εκλογές. Στην Αθήνα το να στηρίξουμε την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» σημαίνει να στείλουμε το μήνυμα ότι μόνο με τις απεργίες, μόνο με τους αγώνες θα δώσουμε την εναλλακτική λύση. Που είναι να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, είναι να γυρίσουν οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εκεί που βρισκόντουσαν πριν έρθει η λαίλαπα του μνημονίου. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να δώσουμε εναλλακτική λύση. Και να στείλουμε το μήνυμα πως στις γειτονιές μας δεν χωράνε οι νεοναζί, δεν χωράει ο ρατσισμός». 
 
«Η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει ανταρσία ενάντια στις τρόικες, τα μνημόνια και τους νεοναζί είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Όσοι σιχαινόμαστε την κυβέρνηση θέλουμε σε αυτές τις εκλογές να στείλουμε μήνυμα ανατροπής», τόνισε η Νίκη Αργύρη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

«Μια βδομάδα μετά την πανεργατική απεργία της 9 Απρίλη που χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στις απολύσεις, στις περικοπές και στις ιδιωτικοποιήσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζει τον εαυτό της μπροστά σε αυτή τη μάχη της στήριξης των αγώνων ως μοναδικός τρόπος για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα με τις οικονομικές μάχες δίνουμε και τις πολιτικές μάχες. Δυο μέρες μετά την καταδίκη των φασιστών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν λέμε ότι η δύναμη των κινημάτων έχει την δυνατότητα να κερδίζει. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε και την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και τις πολιτικές των μνημόνιων που γεννάνε φτώχεια και ρατσισμό», εξήγησε η Θένια Ασλανίδη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας». 






«Στην κοινωνία της εξαθλίωσης του Σαμαρά και του Βενιζέλου το τελευταίο τους χαρτί είναι η εφεδρία των φασιστών», τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρτζούκος υποψήφιος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» που δέχτηκε επίθεση από φασίστες στον Κολωνό την προηγούμενη Κυριακή 13 Απρίλη κατά την διάρκεια παρέλασης τάγματος εφόδου στην περιοχή. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεν θα τους αφήσουμε να σπείρουν τον τρόμο στις γειτονιές προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων των πλοιοκτητών, των καναλαρχών και των τραπεζιτών. Όλοι μαζί με την Ανταρσία για να μην αφήσουμε κανένα από αυτά τα καθίκια να κυκλοφορεί γύρω μας».