Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Κύριε Καμίνη, ώρα να αποσύρεις την υπογραφή σου από το μνημόνιο καταστροφής της Ακαδημία Πλάτωνος

Επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος πραγματοποίησε τη Κυριακή 6 Απρίλη ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου.
Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε:
«Κύριε Καμίνη, ώρα να αποσύρεις την υπογραφή σου από το μνημόνιο καταστροφής της Ακαδημία Πλάτωνος .
Γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγωνία τους για την στάση του Δημάρχου Καμίνη όσο αφορά το μέλλον της περιοχής. 
 
Άνθρωποι της επιτροπής κατοίκων, που βρίσκονται σε μόνιμο και διαρκή αγώνα, είχαν την καλοσύνη να μας ενημερώσουν για τις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους για το σχέδιο «ανάπλασης» της Academia, ένα επιχειρηματικό πλάνο που βρίσκεται υπό τις ευλογίες του Δημάρχου Καμίνη αφού με το Μνημόνιο συνεργασίας τους άνοιξε την όρεξη να αρπάξουν την περιοχή.
Η μετατροπή του χώρου σε αυλή για ένα γιγαντιαίο MALL θα καταστρέψει κάθε δυνατότητα ο χώρος να είναι ανοικτός στο κόσμο, να παίζουν τα παιδιά του. Να είναι χώρος πολιτισμού και προσέγγισης της ιστορικής γνώσης της αρχαιότητας.
Τα μνημόνια συνεργασίας του Καμίνη με άγρια καπιταλιστικά συμφέροντα κάθε άλλο παρά αποτελούν εναλλακτική λύση στη κρίση προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Είναι καθεστώς να φαντασιώνονται επενδυτικές ευκαιρίες τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που πέφτουν πάνω σε οικονομίες σαν γεράκια για να πετάξουν μακριά με την πρώτη ευκαιρία αφήνοντας πίσω ερειπωμένες περιοχές.
Υ.Γ. Να ευχαριστήσω την επιτροπή κατοίκων για το πολιτισμό της και το φιλόξενο κέρασμα στο τέλος της περιοδείας.»