Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ανοιχτή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ανοιχτή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας
Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής  Καμίνη για τη κατανομή χώρων στα κόμματα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απαράδεκτη.
Πρώτα απ’ όλα καταγράφει ως δικαιούχο χώρων την γνωστή συμμορία της Χρυσής Αυγής που φόρεσε τη προβιά πολιτικού κόμματος στα δολοφονικά τάγματα εφόδου που ματοκύλισαν γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Είναι αδιανόητο όταν ο τέως επικεφαλής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης να εισηγείται η δημοτική αρχή κατανομή χώρων για να ξαναστήσουν ορμητήρια θανάτου σε πλατείες της Αθήνας.

Είναι σκάνδαλο λίγες μέρες μετά τη ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του εργάτη από το Πακιστάν  Σαχζάτ Λουκμάν στη γειτονιά των Πετραλώνων να δίνονται χώροι για δήθεν «προβολή απόψεων». Ο νεοναζισμός δεν είναι άλλη μια άποψη, είναι προτροπή στο έγκλημα και μάλιστα κατά της ανθρωπότητας όπως μας θυμίζει το Άουσβιτς. Γι αυτό κανέναν Δημοτικό Συμβούλιο δεν δικαιούται να το αγνοεί, πολύ περισσότερο να συναινεί.

Ο Κασιδιάρης, ο επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας που παριστάνει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας είναι εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου και η θέση του δεν είναι στη Βουλή η στο Δήμο αλλά στη φυλακή πλάι στους ισοβίτες Ρουπακιάδες.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρύξει ανεπιθύμητους τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν χωράνε σε καμία Πλατεία, μόνο στη φυλακή.

Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση το αντιφασιστικό κίνημα ώστε να αποκρούσουμε στη πράξη κάθε φασιστική πρόκληση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.
Ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας