Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Για το ζήτημα της Ακαδημίας Πλάτωνος στη συνεδρίαση του ΔΣ της Πέμπτης 10 Απρίλη


Η πολιτική του Δημάρχου Καμίνη είναι η  προώθηση των συμφερόντων της εταιρίας Artume ΑΕ στη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος σε βάρος ενός χώρου φορτισμένου με αρχαιολογική κληρονομιά αλλά και ενός πνεύμονα πρασίνου. Προφανώς για την προώθηση των συμφερόντων της Artume ο Καμίνης έχει σύμμαχο τον Σγουρό.
Δίκαια οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι στη περιοχή κινητοποιούνται κατά της στάσης της δημοτικής αρχής Καμίνη.
Η δημοτική αρχή επέδειξε  ολιγωρία του δήμου να αντιμετωπίσει με δική του εξειδικευμένη μελέτη διεκδικούμενες οικοπεδικές εκτάσεις από φερόμενους ιδιοκτήτες (Σινόπουλοι), με αποτέλεσμα η περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει , τον Οκτώβριο του 2013, την πρόταση των ιδιοκτητών που είναι σε αντίθεση ακόμη και με αυτό το αρχικό σχέδιο (master plan) του δήμου για το σύνολο της γειτονιάς .
Απαιτούν  άμεση ενημέρωση προς το Δ.Σ., την Κοινότητα και τους κατοίκους σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προώθηση των διαδικασιών για την έγκριση της «Μελέτης Πολεοδομικής Αναβάθμισης της γειτονιάς Ακ. Πλάτωνος».
Ζητάνε την κατάρτιση ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού για την εξασφάλιση όλων των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπουν αυτές οι μελέτες του δήμου ώστε να μην φθάσουμε πάλι να χάνονται από προσφυγές των ιδιοκτητών στα δικαστήρια, όπως γίνεται εδώ και χρόνια τόσο σε αυτήν τη γειτονιά όσο και σε άλλες.

To κείμενο συντάχθηκε με την συμβολή συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ου Διαμερίσματος που δρούν στην Ακαδημία Πλάτωνος