Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Απαγορεύουν τις πορείες για να υποδεχτούν τα γεράκια της λιτότητας της ΕΕ



Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας:

«Απαγορεύουν τις πορείες για να υποδεχτούν τα γεράκια της λιτότητας της ΕΕ
Ο Δήμαρχος Καμίνης δεν μπορεί να στηρίζει τη  συγκυβέρνηση και τις απαγορεύσεις της.
Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας

Στη πόλη της Αθήνας αύριο Τρίτη πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζόμενων και της νεολαίας σπάζοντας στη πράξη κάθε απαγόρευση της κυβέρνησης σε βάρος των διαδηλώσεων των συνδικάτων και της αριστεράς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρέπει να συγκληθεί έκτακτα  και να πάρει απόφαση καταδίκης της απαγόρευσης των διαδηλώσεων με αφορμή την σύνοδο των υπουργών οικονομικών, δηλαδή των αρμόδιων για την μαζική ανεργία εκατομμυρίων στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τη φτώχεια, τις άγριες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.
 Ανεπιθύμητοι είναι οι υπουργοί της λιτότητας της ΕΕ, όχι οι εργαζόμενοι που πρέπει να πλημμυρίσουν αύριο τους δρόμους της Αθήνας για να διώξουμε την κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς που τους στηρίζουν.
Είναι ώρα να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ και το ευρώ με πλήρη αποδέσμευση για μια Ευρώπη όπου οι εργάτες θα έχουν το πάνω χέρι και όχι οι καπιταλιστές και οι πολυεθνικές.
Να πούμε όχι στην Ευρώπη του κεφαλαίου, του πολέμου του ρατσισμού που ανοίγει το δρόμο στους νεοναζί. Να διαγράψουμε το χρέος, να προχωρήσουμε σε παύση πληρωμών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Να κρατικοποιηθούν κάτω από εργατικό έλεγχο οι Τράπεζες ώστε να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο Δήμαρχος Καμίνης δεν μπορεί να στηρίζει τη  συγκυβέρνηση και τις απαγορεύσεις της.»