Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

22 Μάρτη, η Αθήνα πρωτεύουσα αντιφασιστική σε μια Ευρώπη χωρίς λιτότητα, φασισμό και ρατσισμό



Δήλωση Πέτρου  Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ

22 Μάρτη, η Αθήνα πρωτεύουσα αντιφασιστική σε μια Ευρώπη χωρίς λιτότητα,  φασισμό και ρατσισμό

Όλοι και όλες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες  να πλημμυρίσουμε το Σάββατο 22 Μάρτη στις 2μμ την Ομόνοια, την πλατεία της Αθήνας που συμβολίζει την αλληλεγγύη. Να βαδίσουμε στο Σύνταγμα στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία.
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που στις 22 Μάρτη προχωρά σε μία παγκόσμια μέρα συντονισμένης δράσης με διαδηλώσεις σε πάνω από τριάντα πόλεις σε όλο τον κόσμο, στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Λευκωσία  τη Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη, τη Ν.Υόρκη, το Σικάγο, το Σάο Πάολο…
Δεν περνάνε οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην πόλη που μάτωσαν οι δρόμοι της , πείνασαν και εξοντώθηκαν τα παιδιά της, στα χρόνια της Αντίστασης στη χιτλερική κατοχή. Είναι ώρα να πάει φυλακή ο Κασσιδιάρης και η υπόλοιπη συμμορία των ταγμάτων εφόδου. Να τιμωρηθούν για τις δολοφονίες και τις επιθέσεις που οργάνωσαν. Να μην βρουν ούτε μία ψήφο στις εκλογές του Μάη. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί που καρφώνεται ξανά στη καρδιά του μουσικού Παύλου Φύσσα και του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Να κλείσουμε το δρόμο στα παιχνίδια του Σαμαρά για να τους διασώσουν με «αλλαγή ονόματος» ενώ συνεχίζουν τη πολιτική που τους θρέφει, τα Μνημόνια και το ρατσισμό.

 
Δεν περνάνε τα ρατσιστικά σχέδια του Σαμαρά και του Δένδια, που τα χειροκροτεί Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για τη χρεοκοπία του συστήματος τους που σκορπάει τη φτώχεια και την μαζική ανεργία. Αντί για δικαιώματα για τους μετανάστες , νομιμοποίηση, ιθαγένεια για τα παιδιά, ψήφο στις δημοτικές εκλογές  προωθούν ένα απαρτχάιντ  αντιγράφοντας την ατζέντα των νεοναζί. Πνίγουν γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο με τη FRONTEX, κρατάνε  επ αόριστον πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Αντί για προστασία των θυμάτων του ρατσισμού προωθούν την μεγαλύτερη ασυλία των κρατικών μηχανισμών για να κάνουν το βίο αβίωτο στους μετανάστες.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες κρατάμε την Αθήνα όρθια και σε διαρκή ξεσηκωμό μέχρι να σβήσουν οι νεοναζί και να πάνε στους υπονόμους της ιστορίας όπου και ανήκουν.