Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στο πλευρό του Σαμαρά και του Δένδια ο Δήμαρχος Καμίνης στηρίζει την επιστράτευση!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στο πλευρό του Σαμαρά και του Δένδια ο Δήμαρχος Καμίνης στηρίζει την επιστράτευση!

Όλοι και  όλες στο συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης , Παρασκευή, 31 Μάη, Σύνταγμα 7μμ.
Με ένα σκέτο «Όχι δεν εγκρίνουμε το ψήφισμα» απάντησε ο Δήμαρχος  Αθήνας Γ.Καμίνης στην πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π.Κωνσταντίνου στη σημερινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβούλιου της Αθήνας για να υπάρξει ψήφισμα καταδίκης της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και τα πλοία! Το ψήφισμα ήταν λιτό και ανέφερε:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επιστράτευσης  των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, στην εκπαίδευση και τα πλοία.
Καλεί τους δημότες της Αθήνας να συμμετέχουν στην παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 31 Μάη που καλεί η ΟΛΜΕ, η ΠΝΟ και τα Σωματεία Εργαζόμενων στο Μετρό.»
Ο Δήμαρχος Καμίνης όχι μόνο στηρίζει τα Μνημόνια αλλά φτάνει τώρα να στηρίζει τις πιο αντιδημοκρατικές επιλογές καταστολής των ελευθεριών και των αγώνων των εκπαιδευτικών που σε πείσμα των ξεπουλημάτων της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους επέβαλαν να συνεχιστεί ο αγώνας με ένα νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 31 Μάη.
Την ώρα που τα σχολεία κινδυνεύουν με λουκέτα με τις 10.000 απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση προτιμάει να τους κάνει πλάτες.
Θα έπρεπε στο θέμα αυτό οι παρατάξεις της αριστεράς να στήριζαν την πρόταση και όχι να απέχουν της συζήτησης.
Δεν μπορούμε ούτε να υποτιμούμε τις μάχες του εργατικού κινήματος ούτε πολύ περισσότερο να αναμένουμε την σωτηρία μέσα από τις κάλπες, όπως μας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας σώσει μια νέα κυβέρνηση υπουργών με καλή θέληση. Αν οι αγώνες χαθούν καμιά θετική εξέλιξη δε μπορεί να υπάρξει.
Η κυβέρνηση είναι ένας άταφος νεκρός και πρέπει να τελειώνουμε με τις επιστρατεύσεις και τα Μνημόνια. Είναι ένα ζόμπι που κυβερνάει για χάρη της COSCO και μερικων άλλων επιχειρηματιών με μόνη γραμμή πλεύσης τη σωτηρία των Τραπεζών με βάση τις συμφωνίες σφαγείο με την Τρόικα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης των απεργών στην εκπαίδευση, το ΜΕΤΡΟ και τα καράβια. Όλοι και όλες την Παρασκευή 31 Μάη, 7μμ στο Σύνταγμα!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Προς κ.Φ.Προβατά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας
Παρακαλώ ενημερώστε τις παρατάξεις, πλην των νεοναζί, για την πρόταση μας να συζητηθεί στα προ ημερησίας διάταξης θέματα το ζήτημα της επιστράτευσης των απεργών στην εκπαίδευση ενόψει της κινητοποίησης που καλείται την επομένη Παρασκευή 31/5 από τον συντονισμό της ΟΛΜΕ με την ΠΝΟ και τα Σωματεία εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ.
Προτείνω να υπάρξει το παρακάτω σχετικό ψήφισμα.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επιστράτευσης  των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, στην εκπαίδευση και τα πλοία.
Καλεί τους δημότες της Αθήνας να συμμετέχουν στην παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 31 Μάη που καλεί η ΟΛΜΕ, η ΠΝΟ και τα Σωματεία Εργαζόμενων στο Μετρό.

Για την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνένοχος στο έγκλημα της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών ο Γ.Καμίνης και η ΔΗΜΑΡ



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αιόλου 47, 5ος όροφος.Τηλ.2103232871, antasryapress@yahoo.gr

Συνένοχος στο έγκλημα της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών ο Γ.Καμίνης και η ΔΗΜΑΡ

Την επίταξη των κτιρίων των σχολικών συγκροτημάτων για λογαριασμό της τρικομματικής Τρόικας που επιστράτευσε τους καθηγητές προωθεί η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου Γ. Καμίνη.
Στη μεγαλύτερη πρόκληση κατά των εργαζομένων στην δημόσια παιδεία, κατά  των δημοκρατικών ελευθεριών και  του δικαιώματος στην απεργία απάντα με την υπακοή σε διαταγές που θυμίζουν άλλες εποχές.
Η στήριξη της ΔΗΜΑΡ στη κατασταλτική εκστρατεία του Σαμαρά κατά των συνδικάτων είναι σκανδαλώδης. Στην Αθήνα, διάλεξαν το τόξο της σύγκρουσης με την απεργία χέρι0χέρι με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή.  

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΝΑ ΣΥΓΚΛHΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ




ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 15/5/2013

ΝΑ ΣΥΓΚΛHΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Ζητώ την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για να παρθεί απόφαση κατά της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών της ΟΛΜΕ.
Στην επιστράτευση των καθηγητών είναι ώρα να απαντήσουμε με τη μεγαλύτερη συστράτευση δράσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος για να την ματαιώσουμε στη πράξη. Με Γενική Απεργία από την Παρασκευή 17 Μάη, με παρουσία στις πύλες των σχολείων. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουν οι επιστρατευμένοι: η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΝΟ και οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να κατεβάσει τους διακόπτες. Η κυβέρνηση της επιστράτευσης πρέπει να γίνει παρελθόν. 
Το πολιτικό τόξο που στρέφει τα βέλη του κατά του δικαιώματος της απεργίας δεν αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία έστω και αν τα κακόφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι επιστρατευμένες σφιγμομετρήσεις επιχειρούν να εμφανίσουν την ετοιμόρροπη κατασκευή που αυτοαποκαλείται συγκυβέρνση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως διαθέτουσα την νομιμοποίηση της κοινής γνώμης.
Ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν καρικατούρες λογικής σαν τους Κρανιδιώτηδες του ακραίου  νεοφιλελευθερισμού που βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρό για την πολυπόθητη σε αυτούς ανασυγκόλληση της δεξιάς πολυκατοικίας με την άμεση όσμωση με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πολέμιους της απεργίας των καθηγητών.