Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ενάντια στη συρρίκνωση και το λουκέτο



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 11/06/2013

Αλληλεγγύη  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ενάντια στη συρρίκνωση και το λουκέτο

Η απόφαση του Σαμαρά να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ανοίγει το δρόμο για λουκέτα και μαζικές απολύσεις σε οργανισμούς είναι άλλο ένα βήμα στο αυταρχικό κατήφορο επιβολής των μνημονιακών μέτρων με καταστροφικές συνέπειες στις ζωές, τις δουλειές και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη εκατομμύρια άνθρωποι.
Στηρίζουμε το αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για να μην κλείσει και να μην συρρικνωθεί ένας οργανισμός που απαλλαγμένος από το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που την μετατρέπει σε εργαλείο προπαγάνδας και στήριξης των μέτρων του Μνημονίου μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία και μόρφωση .
Οι άθλιοι συκοφάντες και αρχιλογιστές της λιτότητας που μιλάνε για πλεονάζον προσωπικό πυροβολούνε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών και των παιδιών τους την ώρα που η ανεργία έχει τιναχτεί στα ύψη.
Είναι ώρα τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και να καλέσουν απεργίες αλληλεγγύης και κινητοποιήσεις ώστε να εμποδίσουμε η χρεοκοπία των Μνημονίων να γίνει θηλιά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ