Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Όχι στα κλεισίματα σχολείων-Καμία κατάργηση οργανικής θέσης δασκάλων Κάτω τα χέρια από το σχολείο της γειτονιάς

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης των Τροικανών και  του  Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες προωθούν την κατάργηση 1800 οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών στα δημοτικά σχολεία ανοίγουν το δρόμο για τη κατάργηση σχολικών μονάδων και τη διάλυση των υπόλοιπων.
Μιλάνε για προσωπικό που πλεονάζει με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο διότι έχουν στα σχέδια τους το σχολείο-στρατιωτική μονάδα όπου ο δάσκαλος είναι απλά ένας στρατονόμος των παιδιών και όχι παιδαγωγός. Μας γυρνάνε πίσω σε τάξεις με τόσα πολλά παιδιά ώστε να καταργείται κάθε δυνατότητα του εκπαιδευτικού να δίνει χρόνο στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Ψιλά γράμματα για του τροϊκανούς με τα πριόνια που έφτιαξαν λογιστικά πρότυπα και όχι σχολικές μονάδες και όλα αυτά προσαρμοσμένα στις βάρβαρες περικοπές των δαπανών για την παιδεία.
Το δημόσιο σχολείο είναι κατάκτηση και κοινωνικό δικαίωμα όλων των παιδιών και δεν θα επιτρέψουμε να το σφαγιάσουν στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους προς την Τρόικα. Να διαγραφεί το χρέος τους, όχι τα σχολεία μας!
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Μανιτάκη να παριστάνει τον δήθεν ασυμβίβαστο με τις απαιτήσεις της Τρόικα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και από την άλλη οι υπουργοί της συγκυβέρνησης να  προωθούν απολύσεις με κατάργηση οργανικών θέσεων, μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού, σύσταση οργανισμών σε υπηρεσίες που συρρικνώνουν τις λειτουργίες και τις θέσεις εργασίας.
Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να στηρίξει αυτές τις βάρβαρες πολιτικές της μείωσης των οργανικών θέσεων και των συγχωνεύσεων των σχολείων στις γειτονιές. Είναι κύτταρα της δημόσιας παιδείας που είναι κοινωνικό αγαθό, είναι κύτταρα ζωής και ανάσας για τις γειτονιές μας  και δεν θα επιτρέψουμε να μας τα διαλύσουν.
Είναι ώρα για ένα κοινό απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών με την συμπαράσταση όλων μας ώστε να σώσουμε τα δημόσια  σχολεία από τις βαρβαρότητες της συγκυβέρνησης.