Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ισλαμοφοβία και ψήφιση Μνημονίων πάνε χέρι-χέρι κύριε Κακλαμάνη…ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ



ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αιόλου 47, 5ος όροφος.Τηλ.2103232871,6932828964

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Ισλαμοφοβία και ψήφιση Μνημονίων πάνε χέρι-χέρι κύριε Κακλαμάνη…

Δεν μας ξενίζουν οι ισλαμοφοβικές ρατσιστικές τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Νικήτα Κακλαμάνη κατά της ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό. Ο άνθρωπος που ψήφισε και με τα δύο χέρια το τελευταίο Μνημόνιο καταστροφής των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που βύθισε σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, έρχεται να παίξει ως κυβερνητικός κομπάρσος το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, το χαρτί των κυβερνήσεων για να αποπροσανατολίσουν  την οργή από τις ευθύνες των πραγματικών ενόχων που στηρίζει. Καλλιεργεί την πιο άθλια ρατσιστική κινδυνολογία για την ανέγερση τεμένους στοχοποιώντας έτσι κάθε μουσουλμάνο που γεννήθηκε, κατοικεί η έχει έρθει εδώ ως μετανάστης και πρόσφυγας.
Πάει πολύ όμως ο τέως Δήμαρχος που κατέχτησε επάξια το τίτλο του Ομέρ Πριόνι για την απόπειρα καταστροφής του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων να επικαλείται λόγους περιβάλλοντος και πρασίνου ώστε να καταλήξει σε ένα κροκοδείλιο δάκρυ για χαμένες δυνατότητες του Δήμου για ανέγερση…αναψυκτηρίων. Ας μην αναφερθούμε σε χαμένες ευκαιρίες για οικοδόμηση δομών κοινωνικής πολιτικής από ανθρώπους που στήριξαν τις πολιτικές που τις συρρίκνωσαν.
Φαίνεται ότι ο κυβερνητικός  βουλευτής πλασάρεται ξανά ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας κρατώντας το δόρυ του  ρατσισμού. Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε κινείται η δημοτική του παράταξη στηρίζοντας την κατάργηση των διατάξεων του νόμου 3838/2010 για την απόδοση ιθαγένειας και ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Τι να προβάλει άλλωστε; Το Μνημόνιο της φτώχειας που ψήφισε ο  κ. Κακλαμάνης; Γι αυτό καταφεύγει στο βούρκο του ρατσισμού και της χυδαίας ισλαμοφοβίας. Η παράταξη του άλλωστε ψήφισε κατά των εκδηλώσεων στις 19 Γενάρη Αθήνα-πόλη αντιφασιστική (και για λογαριασμό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που συνήθως απουσιάζουν από τα Δημοτικά Συμβούλια.)
Όσον αφορά την ανέγερση τεμένους πρόκειται για μια ελάχιστη «παραχώρηση» συμβολικού χαραχτήρα που προφανώς δεν απαλλάσσει τις κυβερνήσεις από την ρατσιστική πολιτική της απαγόρευσης άσκησης θρησκευτικής λατρείας για τους ασπαζόμενους τη μουσουλμανική πίστη. ΟΙ θρησκευτικές ελευθερίες, όπως και οι δημοκρατικές ή υπάρχουν ή το να δίνονται με το σταγονόμετρο ισοδυναμεί με κατάργηση τους. Βέβαια, αν μιλάμε για δημοκρατία σε βουλευτές του Σαμαρά η σαν να λέμε ανέκδοτα σε κηδείες…όταν καθημερινά στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται το σύνολο της αριστεράς, των συνδικάτων, των μεταναστών, τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά ακόμη και σε σχολεία…
Είναι καιρός να ξεφορτωθούμε την τρικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων και του ρατσισμού. Είναι καιρός να αγωνιστούμε ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της συγκυβέρνησης που με τις περικοπές στις δαπάνες και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις συρρικνώνει και καταργεί δομές πρόνοιας των Δήμων την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, μένουν άστεγοι και πεινασμένοι στους δρόμους.
Η χρεοκοπία της Δεξιάς πάει χέρι-χέρι με τη χρεοκοπία των κομμάτων , του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που συνεργάζονται μαζί της στη συγκυβέρνηση και αποτελούν την πλειοψηφία στο Δήμο της Αθήνας υπό τον κ.Καμίνη. Είναι ώρα να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση!
Φτάνει πια με την υποκρισία!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας