Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΝΡΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ




ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 Γραφεία Αιόλου 47, 5ος όροφος, Τηλ.2103232871, 6932828964

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ  ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΝΡΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Δήλωση Π.Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:
«Η συμβολική κατάληψη των εργαζόμενων του Δημοτικού Βρεφοκομείου ήταν η άμεση απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου Γ.Καμίνη να στηρίξει τις απολύσεις 270 εργαζόμενων οδηγώντας τους παιδικούς σταθμούς σε διάλυση.
Με περισσό θράσος ο κύριος «Ζήτω το Μνημόνιο-Κάτω οι διαδηλώσεις» Γ.Καμίνης ξέσπασε συκοφαντικά κατά των εργαζομένων που έχουν δώσει την ζωή τους για να κρατήσουν ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς. Νοιάζονται για τα παιδιά οι εργαζόμενοι που δίνουν αγώνα για να μείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί και όχι Ηρώδηδες Δήμαρχοι που πρώτα αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα επιφέρουν οι απολύσεις και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά και τους γονείς. Τι απόγιναν οι υποσχέσεις Καμίνη ότι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη εργαζόμενοι; Αποδείχτηκαν ψέματα.
Ο Καμίνης είναι ο πιο άθλιος βαστάζος  της πολιτικής των περικοπών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να τις επιβάλει δεν δίστασε να εφαρμόσει τακτικές ποινικοποίησης της διαφωνίας μέσα στην παράταξη του αποπέμποντας δύο στελέχη του από το ΔΣ του Βρεφοκομείου, την Ρόη Ντάκουρη και το Μιχάλη Μουσού που αντιτάχθηκαν  στις απολύσεις και ζήτησαν την επαναπρόσληψη τους. Κάτι που άλλωστε ζήτησε και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση του με την μορφή της δίμηνης σύμβασης. Στην ίδια ψηφοφορία η πρόεδρος κ.Ηλιοπούλου ούτε άλλα δύο μέλη της παράταξης ψήφισαν μάλιστα λευκό. Μήπως θα ακολουθήσουν και αυτοί την ίδια τύχη; Στη συνεδρίαση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Καμίνης κάλεσε τα ΜΑΤ για να φρουρήσουν το Δημαρχείο απαγορεύοντας την είσοδο στη συνεδρίαση εργαζόμενων και αφαιρώντας το λόγο από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων.
Χρειαζόμαστε ένα Δημοτικό Βρεφοκομείο στελεχωμένο με περισσότερο προσωπικό διότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός του κόσμου που θέλει να στείλει τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την ώρα που κόβονται μισθοί και ρίχνονται στην ανεργία χιλιάδες. Χρειαζόμαστε περισσότερες δαπάνες για την  υπηρεσία που μπορεί να δώσει μερίδες φαγητού σε χιλιάδες πεινασμένους.
Ας πάρει το μήνυμα και ο Δήμαρχος της Αθήνας ότι η πόλη θα γίνει κέντρο ανυποχώρητης αντίστασης , απεργιών και καταλήψεων μέχρι να διώξουμε την συγκυβέρνησης της Τρόικα, των Τραπεζιτών και των φιλοναζί υπουργών που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή. Οι εργαζόμενοι του Δήμου της Αθήνας έχουν να δώσουν μάχες και για τις απολύσεις στους παιδικούς σταθμούς και στη καθαριότητα όπου 370 βρίσκονται στον αέρα μετά την απορριπτική απόφαση των δικαστηρίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Αθήνας και τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στη μεγάλη Γενική Απεργία αύριο στις 26 Σεπτέμβρη να στηρίξουν το αγώνα για να σωθεί το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τις άγριες περικοπές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το Δήμαρχο Καμίνη που τους στηρίζει.»
Επικοινωνία τηλ. 2103232871