Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όχι στον προϋπολογισμό των χαρατσιών, πάρτε τα από τους δισεκατομμυριούχους της Αθήνας!



Ο προϋπολογισμός του Δημάρχου Γ.Καμίνη για το 2012 συνεχίζει το ίδιο τροπάρι της προσαρμογής στις απαιτήσεις των κυβερνήσεων που επιλέγουν τις περικοπές ως εργαλείο εξοικονόμησης δαπανών για να πεταχτούν την επομένη από τους υπουργούς στην μαύρη τρύπα της αποπληρωμής του χρέους των Τραπεζιτών. Ο Γ.Καμίνης τα βαφτίζει ως αναγκαία μέτρα σωτηρίας της χώρας από τη κρίση λες και στέρεψαν σε υπερκέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοξενοδόχοι. Λες και πέταξαν από τα χέρια τους τα δισεκατομμύρια που ξεζούμισαν από την εκμετάλλευση και τον ιδρώτα εκατομμυρίων εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών στα χρόνια που το φαγοπότι έφτανε στη μέθη του χρηματιστηριακού πυρετού, της ολυμπιακής παράνοιας και των επενδύσεων σε δομημένα ομόλογα. Μόνο στην Ελβετία βρίσκονται πάνω από 625 δισεκατομμύρια σε καταθέσεις, σχεδόν διπλάσια από το χρέος για το οποίο μας καλούν να θυσιάσουμε τις ζωές μας και τις κοινωνικές υπηρεσίες! 
Αυτά τα δισεκατομμύρια προστατεύουν οι πολιτικές διάσωσης της Τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ διαφυλάσσοντας το τραπεζικό σύστημα με πακέτα δισεκατομμυρίων και τους βιομηχάνους με διευκολύνσεις, φοροαπαλλαγές, κάλυψη σε όλες τις απάτες σε βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων,  με εφαρμογή του αρθ.99, με τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το κόψιμο των μισθών όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην Ελληνική Χαλυβουργεία, τον ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ με τα μέτρα που σχεδιάζουν για κάθε μήνα στέλνουν το βιοτικό επίπεδο  των εργαζόμενων μια δεκαετία προς τα πίσω, γεννάνε στρατιές ανέργων και απλήρωτων. Η καταστροφή των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών μετατρέπει τη ζωή στην Αθήνα σε κόλαση με την αύξηση του αριθμού των πεινασμένων, των υποσιτιζόμενων, των άστεγων, των ηλικιωμένων χωρίς βοήθεια, των οικογενειών που τα παιδιά τους δεν θα έχουν πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.
Η αποδοχή του Δημάρχου Γ.Καμίνη των μέτρων του Μνημόνιου, του Μεσοπρόθεσμου και όλων των μελλοντικών απαιτήσεων στο όνομα τάχα της σωτηρίας της χώρας είναι μια συνειδητή εξαπάτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας της Αθήνας.
Σε αυτές τις επιλογές προσαρμόζεται ο Γ.Καμίνης αποδεχόμενος τις περικοπές πάνω από 15% των κρατικών επιχορηγήσεων. Και πως πάει να καλύψει τις περικοπές; Οι επιχορηγήσεις που δεν καταβάλλει το κράτος επιχειρείται να καλύπτονται με τη διατήρηση των τελών στα ύψη αντί για την κάθετη μείωση τους ενώ επιστρατεύονται ακόμη και οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας(χωρίς αποτέλεσμα λόγω άρνησης πληρωμής). Προσαρμόζεται με την προοπτική μείωσης του προσωπικού φτιάχνοντας έναν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας λες και δεν αυξήθηκαν οι ανάγκες σε κοινωνική πολιτική εξ αιτίας ακριβώς της κρίσης.
Ποιοι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αστέγων, των πεινασμένων; Όχι οι δομές του Δήμου αλλά κάποιες ΜΚΟ που καλομελέτα και έρχονται με απλήρωτους συμβασιούχους και παροχές όπως αυτές που διασώζουν πληθυσμούς σε χώρες που τις ρημάζει το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Μεγαλόστομες διακηρύξεις για αύξηση της κοινωνικής αλληλεγγύης την ώρα που δεν προβλέπονται δαπάνες και προσλήψεις προσωπικού ώστε να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα που γεννάει η κρίση. Αντί για αύξηση προσωπικού για παιδικούς σταθμούς, για την πρόνοια, για την εκπαίδευση, για  την υγεία, για την καθαριότητα και το πράσινο συγκροτείται οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας με πάνω από 10% του προσωπικού  Να απαρτίζεται από την Δημοτική Αστυνομία!
Πως θα βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία; Με τη συνέχιση της ασφυξίας των ελάχιστων πόρων που δεν φτάνουν ούτε για να βάλεις πετρέλαιο! Πως θα βελτιωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί και θα εξακολουθήσουν οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους; Όχι με μείωση των τροφείων και επέκταση των δομών με περισσότερο προσωπικό. Αντίθετα, οι δαπάνες για το Βρεφοκομείο δεν αφήνουν κανένα  περιθώριο αισιοδοξίας.


Μια αντιπρόταση: Πάρτε τα λεφτά από τους δισεκατομμυριούχους!

Στη πόλη της Αθήνας δραστηριοποιείται με τον πιο αρπακτικό και πειρατικό τρόπο μια μειοψηφία πλούσιων που πληρώνει αναλογικά μηδαμινά τέλη σε σύγκριση με κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια και αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο! Τα πάνω από διακόσια εκατομμύρια που αρπάζει ο Δήμος από τους κατοίκους σε τέλη τι αντιπροσωπεύουν για τους καπιταλιστές αλήθεια; Ίσως ένα ελάχιστο ποσοστό από τα κέρδη τους που τα παράγουν με το σκληρό ιδρώτα οι εργαζόμενοι ενώ οι ίδιοι τα παίζουν στο χρηματιστήριο και τα επενδύουν σε επιχειρήσεις σαν κι αυτές που χρησιμοποιούσε ο Εφραίμ. Φορολογήστε λοιπόν τις Τράπεζες! Να καλύψουν οι Τραπεζίτες τα λεφτά που χρειάζεται ο ΚΥΑΔΑ για να κρατήσει με αξιοπρέπεια τη σίτιση των πεινασμένων. Ανοίξτε τα κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν όσοι πετάχτηκαν στους δρόμους γιατί τους άρπαξαν τα σπίτια οι δοσατζήδες των Τραπεζών. Να επιστραφούν τα σπίτια που τα κατάσχεσαν η Εθνική Τράπεζα και η Εκκλησία άμεσα!
Οι αλυσίδες εμπορίου που ρούφηξαν κάθε μικρομάγαζο, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοκαταστηματάρχες, τι αποδίδουν για την χρησιμοποίηση δομών που έχτισαν άλλοι και συντηρεί ο Δήμος για λογαριασμός τους;
 Κρατώντας τα δημοτικά τέλη στα ύψη της φορομπηχτικής αγριότητας της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Καμίνης είναι συνένοχος στη πολιτική που με εκβιασμούς, ακόμη και την απειλή της πείνας εκβιάζουν τους εργαζόμενους  για υποταγή στα σχέδια εξόδου από τη κρίση προς όφελος των καπιταλιστών. Γι αυτό και η αντικαπιταλιστική αριστερά στήριξε τα κινήματα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών όπως το ειδικό τέλος της ΔΕΗ. Γι αυτό και στηρίξαμε και στηρίζουμε τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις σαν κι αυτές που γκρέμισαν το Παπανδρέου.
Η στήριξη του Δημάρχου σε ένα οικονομικό επιτελείο και μια κυβέρνηση μη εκλεγμένη όπου ο Παπαδήμος θα ήθελε να κυβερνάει χωρίς να κριθεί σε νέες σε νέες εκλογές είναι απαράδεκτη. Η εναλλακτική λύση θα έρθει από την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων και όχι την υποταγή στα Μνημόνια. Πέρισυ, η κατάληψη του Δήμου Αθήνας εμπόδισε την διάλυση που θα φέρνανε οι μαζικές απολύσεις των 2.200 συμβασιούχων και έμπνευσε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη σ όλη τη Ελλάδα. Φέτος χρειάζεται να συνεχίσουμε και να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους  στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απέναντι στα ξεπουλήματα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και την προδοσία σε κάθε έννοια δημοκρατίας με την επιβολή της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Τραπεζιτών, Τροϊκανών και φασιστών ξεσηκώνονται καταλαμβάνοντας εργοστάσια, υπουργεία, τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες.
Έτσι θα σταματήσουμε την καταστροφή που σκορπάνε, με τον αγώνα για να διαγραφεί το χρέος, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να κρατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν εκβιάζοντας με απολύσεις και μη καταβολή μισθών, με τον εργατικό έλεγχο στους χώρους δουλειάς.
Σε αυτό τον αγώνα δεν κάνουμε καμιά παραχώρηση στις ερωτοτροπίες Καμίνη με ρατσιστικές και κατασταλτικές πολιτικές κατά των μεταναστών κατά της νεολαίας και της αριστεράς. Ας θυμηθεί πια τύχη είχαν ανάλογες εκστρατείες της ΝΔ και του Κακλαμάνη, Τις πέταξε στο σκουπιδοτενεκέ η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008! Αν αποφασίσει να συνεχίσει το δρόμο της σύγκρουσης με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των εργαζόμενων, με τα κινήματα στις γειτονιές, τις συνελεύσεις όπως πέρυσι στο Σύνταγμα,  τις καταλήψεις ελεύθερων χώρων , τις δράσεις ενάντια στα χαράτσια, τους αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την τσιμεντοποίηση για χάρη των εργολάβων, την υπόκλιση ακόμη και σε ρατσιστικές πολιτικές να ξέρει ότι ο επόμενος Δεκέμβρη θα πάρει και θα σηκώσει το Παπαδήμο αλλά και τον ίδιο μαζί. Δυστυχώς γι αυτόν στο ένα χρόνο θητείας του διάλεξε να απογοητεύσει όσους πίστεψαν ότι κάτι άλλο μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης!
 Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στη νίκη των αγώνων μας!

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας