Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η συνέχιση των αγώνων μας απάντηση στους ελιγμούς Παπανδρέου για δημοψήφισμα


Ένας πρωθυπουργός κολλημένος με την πλάτη στο τοίχο από την μεγαλειώδη αντίσταση του  οργισμένου κόσμου της εργατικής τάξης και της νεολαίας επιχειρεί με πολιτικές πρωτοβουλίες να ανασάνει και να βγει από το αδιέξοδο η κυβέρνηση του. Μπροστά στη κρίση του συστήματος που βαθαίνει σπέρνοντας την φτώχεια και  την ανεργία για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταλήξει να στηρίζει πιστά τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας Τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών με Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο και «κούρεμα» χρέους ώστε να διασωθούν μέσα στη δίνη της ύφεσης.
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί να ελπίζουν ότι θα υποστείλουμε τους αγώνες για να μας ταΐσουν κουτόχορτο «δημοκρατικής» νομιμοποίησης των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης, της Τρόικα με ένα δημοψήφισμα-παρωδία.
Είναι ώρα να τους στείλουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας με την ΑΜΕΣΗ κλιμάκωση των αγώνων μας, με μια νέα Γενική Απεργία, με κλιμάκωση παντού με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις ώστε να εμποδίσουμε στη πράξη τα μέτρα της εφεδρείας, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Να πιάσουμε το νήμα της 48ωρης Πανεργατικής Απεργίας στις 19-20 Οκτώβρη, της μαζικής έκρηξης διαμαρτυρίας στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη και να κάνουμε τις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σταθμό για να τους αποτελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα. Να ματαιώσουμε έτσι στη πράξη κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης του «κουρέματος» σε βάρος των δικαιωμάτων μας!
Είναι η ώρα για μία δυνατή αριστερά της αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση ενός συστήματος που είναι γενικευμένη και αδιέξοδη που είναι οικονομική, πολιτική και ιδεολογική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει ήδη βήματα προς τα κει με την απαίτηση για άμεση διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών, απαγόρευση των απολύσεων, σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές προκλήσεις. Πάνω απ όλα με τη πρακτική στήριξη της κλιμάκωσης των αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης και των Μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ.
Όση στήριξη και να δώσουν τα δεκανίκια της ΝΔ η των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ σαν τον Γεωργιάδη που έτρεχε στα κανάλια να καταγγείλει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Εργατική Αλλληλεγγύη ως υποκινητές των κινητοποιήσεων στις παρελάσεις, δεν θα μπορέσουν να σταθεροποιήσουν τις εξελίξεις και να τις καναλιζάρουν στα μέτρα ενός εκλογικού κοινοβουλευτικού δρόμου για την δικιά τους εναλλαγή στην κυβέρνηση. Θα φροντίσουμε ο επαναστατικός δρόμος του Νοέμβρη, που είναι επίκαιρος ξανά,  να είναι ο εφιάλτης τους! Το ελικόπτερο που θα τους μαζέψει από την επόμενη πολιορκία των εργατών και της νεολαίας  τους χωράει όλους εξ άλλου!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».