Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας

            Συμπαραστεκόμαστε στην  απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων που ξεκινάει από τη Κυριακή τα μεσάνυχτα με απόφαση  του  Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθήνας. Αγωνίζονται  ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων της καθαριότητα που ξεπερνάνε τους διακόσιους. Αποτέλεσμα είναι ότι ήδη η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται σε αρκετές  γειτονιές μέρα παρά μέρα. Μέσα στο Σεπτέμβρη, οι απολύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις  500 κατεδαφίζοντας οριστικά την υπηρεσία καθαριότητας.
            Η απεργία πιάνει τη σκυτάλη της μεγαλειώδους κινητοποίησης των εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας την Άνοιξη όταν με τη κατάληψη των 27 ημερών στο κτίριο του Δημαρχείου ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναστείλει προσωρινά τις απολύσεις των συμβασιούχων και να υποσχεθούν ρύθμιση μετά από  διάλογο με τα σωματεία. Αυτός  ο διάλογος αποδείχτηκε ελιγμός για να κερδίσει  χρόνο η κυβέρνηση και να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι με τον κόσμο σε άδεια στις απολύσεις.
            Οι απολύσεις των συμβασιούχων βάζουν σε τροχιά διάλυσης τη μία μετά την άλλη τις υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας. Η κυβερνητική πολιτική του Μεσοπρόθεσμου, του Μνημονίου και των συγχωνεύσεων του Καλλικράτη οδηγεί σε σαράντα χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων και αντικατάστασης τους με άλλους ανέργους πεντάμηνης απασχόλησης μέσω ΜΚΟ.
 Με τις απολύσεις στην καθαριότητα μεθοδεύει ο Γ.Καμίνης το πέρασμα της σε ιδιώτες εργολάβους που καραδοκούν για συμβόλαια «έκτακτης» ανάγκης. ΟΙ παιδικοί σταθμοί φέτος άφησαν έξω 700 παιδάκια ενώ το Δεκέμβρη είναι αμφίβολη η συνέχιση της λειτουργίας τους με την αναμενόμενη απόλυση 450 συμβασιούχων!
Η υπηρεσία εξυπηρέτησης αλλοδαπών έχει καταρρεύσει μετά τις απολύσεις σαράντα συμβασιούχων και γι αυτό οι εργαζόμενοι προχώρησαν στο αποκλεισμό του χώρου εργασίας στην Ψαρών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας να στηρίξουν δυναμικά την κινητοποίηση αυτή με τη γενίκευση της απεργίας σε όλες τις υπηρεσίες.
Δεν θα πληρώσουμε τα νέα σπασμένα της  τόσο γρήγορης αποτυχίας του Μεσοπρόθεσμου!
Είναι καιρός να επιβάλουμε παύση πληρωμών του χρέους πριν διαλύσουν τις υπηρεσίες και τις δουλειές μας για να σώσουν τα κέρδη των Τραπεζιτών και των βιομήχανων.
Χρειάζεται να στείλουμε το μήνυμα στη κυβέρνηση ότι δεν ανεχόμαστε άλλες απολύσεις, περικοπές  και χαράτσια, άλλα τσεκούρια σε βάρος των μισθών και των συντάξεων μας, άλλη κοροϊδία με μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση όπως της Διαμαντοπούλου που άφησε τα σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία !
Οι φοιτητικές καταλήψεις στέλνουν ένα μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής που τώρα είναι η ώρα να το γενικεύσουμε με απεργίες και καταλήψεις ενάντια στις απολύσεις. Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε μια κυβέρνηση που παραπαίει φανερά. Δεν θα της δώσουμε «φιλί της ζωής» όπως θα ήθελε ο δήμαρχος Γ.Καμίνης αλλά τη χαριστική βολή!