Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5, 2ΜΜ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΥΨΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ
    Ένας χρόνος μνημόνιο δεν τους έχει φτάσει για να ρημάξει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας. Προκειμένου να ξεπληρωθούν μέχρι τελευταίου € οι τοκογλύφοι και οι τράπεζες, ετοιμάζουν και 2ο Μνημόνιο για να εξυπηρετηθούν μέχρι τέλους τα σχέδια του κεφαλαίου για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και ιδιωτικοποίηση των πάντων. Δεν διστάζουν να μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω.
    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες δε δίστασαν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι στην ειρηνική απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μάη.  Εκατοντάδες διαδηλωτών χτυπήθηκαν βάναυσα, η πόλη πνίγηκε για άλλη μια φορά στα χημικά, δεκάδες πήγαν στα νοσοκομεία σαν αποτέλεσμα της δολοφονικής μανίας των ΜΑΤ. Ένας συμπολίτης μας – από την Κυψέλη – διαδηλωτής, ο Γιάννης Κ. - μέλος της τοπικής Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης - δίνει ακόμα μάχη για τη ζωή του, με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στα Πατήσια (που το κλείνουν κιόλας) Σακκά Αργυρώ, δέχτηκε επίσης την “προστασία” τους και νοσηλεύτηκε για μέρες.
    Μία ημέρα μόλις μετά σε απάντηση της μαζικότατης αντικατασταλτικής διαδήλωσης της Πέμπτης 12 Μάη, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής μας προχώρησαν στην παντελώς αναιτιολόγητη προσαγωγή τεσσάρων μελών της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους τις ταυτότητες τους και ότι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί (ο ένας μάλιστα και πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων της περιοχής τους) δε δίστασαν – για τρομοκράτηση – να τους κρατήσουν για ώρες στο ΑΤ Πατησίων. Η άμεση συγκέντρωση δεκάδων συμπαραστατών έξω από το ΑΤ απέτρεψε τα χειρότερα.
    Γελιούνται πικρά αν πιστεύουν ότι η δολοφονική βία θα σταματήσει την συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης του λαού που θα ανατρέψει  την κυβέρνηση της βίας και του αίματος, και θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη πολιτική και το σάπιο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει.

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
    Παράλληλα με τα παραπάνω γεγονότα - και καθόλου άσχετα με αυτά – βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο κέντρο, όσο και την περιοχή των Πατησίων ένα πρωτοφανές πογκρόμ. Με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του 44χρονου συμπολίτη μας, φασιστικές και παρακρατικές συμμορίες υπό την ανοχή - και πολλές φορές τη συμμετοχή – της αστυνομίας μαχαιρώνουν, ξυλοκοπούν, σταματάνε στο δρόμο όποιον δεν τους αρέσει, καταστρέφουν μαγαζιά και τρομοκρατούν. Αποκορύφωμα η δολοφονία μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κ. Πατήσια και οι δεκάδες μαχαιρωμένοι του πογκρόμ της Πέμπτης 12 Μάη.
    Τις φασιστικές συμμορίες έχει αποθρασύνει η πολιτική της κυβέρνηση που μαζί με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ, παίζει το χαρτί του ρατσισμού επιδιώκοντας από τη μια να μετατρέψει μετανάστες και πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη διάλυση που φέρνει στην κοινωνία η καπιταλιστική επίθεση και ταυτόχρονα από την άλλη να διασπάσει την εργατική τάξη. Είναι η πολιτική της ΕΕ της Ευρώπης Φρούριο, της Σένγκεν, του Δουβλίνου 2, της Frontex και των δολοφονιών αθώων μεταναστών στα σύνορα.
Όμως πραγματικά υπεύθυνη για τη διάλυση των γειτονιών μας είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η πλήρης διάλυση κοινωνικών – προνοιακών υποδομών που εντείνονται από την πρωτοφανή καπιταλιστική κρίση και την αντιδραστική επέλαση των αλλεπάλληλων μνημονίων κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου. Αυτές οι καταστροφικές πολιτικές για ολόκληρη την κοινωνία και τους εργαζόμενους (ντόπιους ή μετανάστες) τείνουν να μετατρέψουν ολόκληρες περιοχές σε αποθήκες εξαθλιωμένων υπάρξεων που θα σκοτώνονται μεταξύ τους, κέντρα ναρκωτικών και πορνείας, για να έρθουν στη συνέχεια να τις «αναβαθμίσουν» τα τσακάλια του real estate. Αυτό είναι το όραμά τους και πολύτιμοι αρωγοί στο σχέδιο, στέκονται οι παρακρατικές δολοφονικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής και ο υπόκοσμος που τη στελεχώνει (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη φυλάκιση του κατ’ επάγγελμα δολοφόνου Χ. Ρήγα, μέλους και επικεφαλής ψηφοδελτίου της στη Δυτ. Ελλάδα για τη δολοφονία δύο ανθρώπων) και το ρατσιστικό μίσος που αυτή (και πολλοί ακόμα) προωθεί.
    Κοινή γραμμή που διατρέχει όλα τα παραπάνω είναι η διαπίστωση ότι το μόνο στήριγμα που έχει απομείνει στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι η αστυνομική τρομοκρατία και οι φασιστικές – παρακρατικές συμμορίες. Χρέος μας να τους ανατρέψουμε και στην υπόθεση αυτή καλούμε κάθε εργαζόμενο και νεολαίο της περιοχής μας.