Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Συνέλευση της κίνησης "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", Πέμπτη 28/4



   Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος της Αθήνας, έχει καταστεί κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης με τον Καλλικράτη και την κυβερνητική πολιτική στα πλαίσια του μνημονίου. Στο κέντρο των εξελίξεων ο Δήμαρχος, σε ρόλο συνηγόρου της κυβέρνησης, συνεχίζει σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο χωρίς τέλος.
   Ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου έδειξε το δρόμο της απάντησης, ενώ κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τις συγχωνευσεις/καταργήσεις σχολείων κάνουν θερμότερο το κλίμα. Οι αλλαγές και περικοπές σε μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, λόγω και των απολύσεων, αλλά και οι συγχωνεύσεις/κλεισίματα νοσοκομείων και βρεφονηπιακών σταθμών κάνουν πλέον την κατάσταση εκρηκτική.

Την Πέμπτη 28/4 18:00 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50, στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, κάνουμε  συνέλευση.

   Συνέλευση για να συζητήσουμε τα πολιτικά συμπεράσματα από τις μέχρι τώρα εξελίξεις στα μέτωπα του Δήμου της Αθήνας, με κεντρικό ορόσημο την κινητοποίηση/κατάληψη του Δημαρχείου. Για να καταρτίσουμε σχέδιο για το πώς από εδώ και μπρος θα κινηθούμε στις γειτονιές της Αθήνας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην δημιουργία μετώπου ενάντια σε κλεισίματα/συχωνεύσεις και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών,  διασφαλίζοντας την παραμονή των υπαλλήλων του Δήμου με καθεστώς μόνιμης εργασίας και αξιοπρεπείς όρους, για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων αυτής της πόλης. Για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας και όχι όσα υπαγορεύουν συμφέροντα και «ανάγκες» δανειακών συμβάσεων και μνημονίων.