Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/1, 4.30ΜΜ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ, ΔΝΤ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ-ΟΧΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 Συναγωνιστές-ίστριες, τη  Δευτέρα 17/1/2011, 5μμ ορίστηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις απολύσεις συμβασιούχων.
Επιτροπές συμβασιούχων της ΔΑΕΜ και του Δημοτικού Βρεφοκομείου που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου καλούν σε μαζική συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα προτείνουν τη μονιμοποίηση όλων χωρίς προϋπόθεσης.
Η συνεδρίαση προκλήθηκε μετά τη κόντρα στο τελευταίο δικαστήριο για τη παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμαρχου κατά των συμβασιούχων. Ο εκπρόσωπος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας του δήλωσε ότι θα τον εμποδίσει να μπει στην αίθουσα λόγω της δημόσιας αρνητικής δήλωσης Καμίνη στην ερώτηση που του έβαλα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αν θα παρασταθεί κατά των εργαζόμενων σε δίκη συμβασιούχων. Η πίεση έφερε αλλαγή της στάσης του Καμίνη αφού τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και η Ανοιχτή Πόλη πίεζαν για αλλαγή θέσης. Στο τέλος της δίκης έκανε εντυπωσιακή κωλοτούμπα ο νομικός σύμβουλος και ο δικαστής έδωσε τη παράταση στους συμβασιούχους.
Στην ημερήσια διάταξη θα προτείνουμε τη συζήτηση του ζητήματος της απαγόρευσης της συναυλίας στον Άγιο Παντελεήμονα. Αν υποστηριχθεί το αίτημα και από άλλους συμβούλους της Αριστεράς μπορεί να ανοίξει, διαφορετικά θα επανέλθουμε.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΕΞΩ (Η ΚΑΙ ΜΕΣΑ) ΣΤΙΣ 4.30ΜΜ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ


ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (Η ΚΑΙ ΜΕΤΑ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ 15ΗΣ ΓΕΝΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στην αυριανή συνεδρίαση χρειάζεται να πάρει σαφή θέση στήριξης του αιτήματος για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς προϋποθέσεις, με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και να διεκδικήσει προσλήψεις μονίμων διότι  υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στις υπηρεσίες πρόνοιας, στην καθαριότητα, στο πράσινο αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες.

Χρειάζεται ταυτόχρονα να πάρει σαφή θέση για τα γεγονότα που εξελίχτηκαν το Σάββατο 15 Γενάρη στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μπορεί άραγε ένας εισαγγελέας να ισχυριστεί ότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα συλλαλητήριο καλεσμένο από φορείς όπως το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και δυνάμεων που συναποτελούν την δημοκρατική πλειοψηφία της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα με επίκληση ότι μπορούν να προκληθούν επεισόδια από ομάδα της Χρυσής Αυγής;    
Άραγε, ο Δήμαρχος κ.Γ.Καμίνης τι γνώμη έχει όταν αγνοείται η απόφαση του να δοθεί η Πλατεία για την πραγματοποίηση εκδήλωσης και η Αστυνομία επιστρατεύει δεκάδες διμοιρίες για να ακυρώσουν τη συναυλία; Ποιος εμπόδισε τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων να στήσουν την εξέδρα για την συναυλία των καλλιτεχνών;

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας,