Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου κλιμακώνεται!

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν για 8η μέρα την απεργία τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, κόντρα στους εκβιασμούς και την επιστράτευση της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στον τύπο απεργούν την Τρίτη 30 Νοέμβρη, ενώ σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, και την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΙΚΑ.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στα μέτρα που επιβάλλονται εναντίον τους. Στο σκοτεινό μέλλον που επιχειρούν να δημιουργήσουν, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν το αγωνιστικό τους παρών! Ο απεργιακός δρόμος και ο συντονισμός με όλο το εργατικό κίνημα είναι μονόδρομος αντίστασης.
Ήρθε η ώρα για το εργατικό κίνημα να βάλει τα δικά του αιτήματα: Να ζητήσει την διαγραφή του χρέους που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Να απαιτήσει την κρατικοποίηση των τραπεζών ώστε να ελεγχθούν τα ιδιωτικά κεφάλαια που αλωνίζουν δημιουργώντας ακόμα περισσότερες κερδοσκοπικές φούσκες. Να απαγορευτούν οι απολύσεις, ώστε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας μέσα στην κρίση.
Απέναντι στα ψέματα για την αναγκαιότητα του Μνημονίου και της επιτήρησης από την Τρόικα, είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι αντεργατικές επιθέσεις θέλουν να συνεχίσουν να χαρίζουν δισεκατομμύρια στους καπιταλιστές. Θέλουν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Γι' αυτό οι απεργίες των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και των γιατρών του ΙΚΑ δείχνουν το δρόμο της αντίστασης.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων.
Οι αγώνες τους είναι αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης που σήμερα δέχεται τις μεγαλύτερες επιθέσεις. Δίπλα στους ναυτεργάτες που παλεύουν να σώσουν τις συμβάσεις τους, τους μισθούς και τα ωράριά τους ζητάμε εθνικοποίηση των ναυτιλιακών μεταφορών ώστε να μπορούν να έχουν οι νησιώτες επαρκείς μεταφορές και σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα.
Μπροστά στην λαίλαπα των χιλιάδων ανέργων που ετοιμάζουν στα ΜΜΕ, ζητάμε απαγόρευση των απολύσεων για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας μέσα στην κρίση και κρατικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν.
Δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που παλεύουν για δημόσιο σύστημα υγείας δωεράν για όλο το λαό, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας να μετατραπεί σε εμπόρευμα.
Το ποτάμι της οργής των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας πρέπει να γιγαντωθεί και να συναντηθεί στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγοορόπουλου, και στην πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη, που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός ανυποχώρητου εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα φέρει την ανατροπή!