Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες!


Εκεί δίνουμε το ραντεβού σε όσους και όσες στήριξαν την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" και την αντικαπιταλιστική αριστερά. Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλούμε να μαυριστούν ξανά οι πολιτικοί εκφραστές του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη, κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής και τα δεξιά ή αριστερά εξαπτέρυγά τους. Η πολιτική τους θα ανατραπεί στους δρόμους, με ανυποχώρητους αγώνες που έδειξαν ότι μπορούν να νικάνε. 
Στο Δήμο της Αθήνας μαυρίστηκαν παραδειγματικά οι πολιτικές Κακλαμάνη-Καρατζαφέρη και η κοινή «πολυκατοικία» Δεξιάς-ακροδεξιάς έπεσε κατακόρυφα σχεδόν δέκα μονάδες, έστω και αν ένα κομμάτι της ανέβηκε από τον υπόνομο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πέρασε η δημαγωγία, η συκοφαντία και η λάσπη σε βάρος της Αριστεράς και των αγώνων, δεν έπιασε τόπο η υποτίμηση και η καταστολή των κινημάτων στις γειτονιές, η ρατσιστική υστερία σε βάρος των μεταναστών, που εκπορεύονταν από την ίδια τη Δημαρχία Κακλαμάνη. Αντίθετα, η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές έχει αυξήσει τα ποσοστά και τις ψήφους της.
Ιδιαίτερα η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" με το αντικαπιταλιστικό της πρόγραμμα, η φωνή της αντίστασης των εργαζόμενων, των νέων, των μεταναστών, βρέθηκε ενισχυμένη και εξέλεξε σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και από τη θέση αυτή, ο εκπρόσωπος της Ανταρσίας στις γειτονιές, Πέτρος Κωνσταντίνου, όσο και οι υπόλοιποι και υπόλοιπες αγωνιστές και αγωνίστριες της συλλογικότητας, θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε επιλογή τοπικών αρχών για απολύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις ή εμπορευματοποίηση δημόσιου χώρου, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού πριν τις 7 Νοέμβρη δεν έπιασε τόπο, τώρα όμως εκβιάζει ωμά τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της Αριστεράς με το παλιό και δοκιμασμένο δίλημμα: την υπερψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για να «φύγει η Δεξιά». Το ΠΑΣΟΚ που στέλνει τα ΜΑΤ κατά των απεργών από τη Ακρόπολη μέχρι κάθε εργατική και νεολαιίστικη κινητοποίηση για να επιβάλει τα μέτρα του Μνημονίου της ΕΕ-ΔΝΤ και των Τραπεζιτών, το ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται ανοιχτά με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ που έχει επιβάλλει στη χώρα τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, δεν έχει καμία διαφορά από τις πιο ακραίες εκδοχές της δεξιάς πολιτικής!

Άλλωστε, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας Γ. Καμίνης έδειξε από πολύ νωρίς την επίμονη στήριξή του στη κυβέρνηση, στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη που θα φέρει από την Δευτέρα 15 Νοέμβρη μαζικές απολύσεις εργαζόμενων στο Δήμο και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης και fast-track για να μετατρέψει την Αθήνα σε καζίνο των εμίρηδων και πόλη αβίωτη για κάθε φτωχό εργαζόμενο, έργο που επάξια επιτελεί  ήδη ο Κακλαμάνης. Έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τη στάση του στα θέματα καταστολής, όταν δήλωσε ότι θέλει να σταματήσουν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, όπως και ο Κακλαμάνης τον Δεκέμβρη του 2008 ανακηρύχθηκε κήρυκας της «επιβολής της τάξης»! Έχει ήδη ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη ρατσιστική υστερία και τα πογκρόμ Κακλαμάνη-Σγουρού, ζητώντας (σήμερα το πρωί) να σφραγιστούν τα σύνορα και εκθειάζοντας το έργο της Frontex στο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων!

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουν κανένα λόγο να επιλέξουν μεταξύ δύο διαχειριστών της ίδιας πολιτικής. Έχουν πολλούς λόγους να μαυρίσουν και τους δύο στις κάλπες της 14ης Νοέμβρη. Έχουν ακόμη περισσότερους λόγους να μην «αναθέτουν» τις τύχες και το μέλλον τους, αλλά να συνεχίσουν να παλεύουν μέσα από τους δικούς τους ακηδεμόνευτους και ανυποχώρητους αγώνες μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όλοι οι εκφραστές της. Σε αυτή την κατεύθυνση στρατεύονται οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας". 

Σε αυτή την συλλογική κατεύθυνση θα κινηθεί και η εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στον κο Καμίνη, που μέσω εκπροσώπου του Γραφείου του ζήτησε προσωπική συνάντηση-διαβούλευση με τον εκλεγμένο σύμβουλο της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας" Πέτρο Κωνσταντίνου και εισέπραξε κατηγορηματική άρνηση, πληροφορούμε δημόσια ότι η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" αποτελεί συλλογικότητα που φέρνει μια νέα κουλτούρα στον τρόπο άσκησης της πολιτικής στον Δήμο της Αθήνας: την κουλτούρα των ανοιχτών και δημόσιων συζητήσεων με τον κόσμο των κινημάτων και τους πολίτες, και όχι των παζαριών ή των συναλλαγών «εκπροσώπων» πίσω από τις πλάτες αυτών που τους εξέλεξαν.