Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:

    «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα τι πάει να πει εγκατάσταση του Μνημόνιου και της Τρόϊκα μέσα στους Δήμους. Απαίτησε περικοπές στα κονδύλια για τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς κάνοντας επίδειξη κυνισμού ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Οι συνταξιούχοι θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν ακόμη περισσότερο ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό για την αποπληρωμή των τοκογλυφικών δανείων των Τραπεζιτών.
   Δεν του αρκούν οι περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών αλλά απαιτεί τη ολοκληρωτική διάλυση θεσμών φροντίδας των γερόντων και των παιδιών.
   Απαιτούμε τη παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους και την εθνικοποίηση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η λογική του κανιβαλισμού μιας άπληστης χούφτας Τραπεζιτών που τα κέρδη της είναι ιερά και οι κοινωνικές κατακτήσεις εμπόδιο στην ανάπτυξη τους χωρίς όριο.»