Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” στο πλευρό των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά ενάντια στα παιχνίδια της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής Thyssen Krupp και της κυβέρνησης βρέθηκε ο Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος Δήμαρχος της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”
Η μοναδική απάντηση στις προκλήσεις της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Thyssen Krupp είναι η διεκδίκηση της εθνικοποίησης των Ναυπηγείων χωρίς αποζημίωση για τους Γερμανούς. Είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά πρέπει να θυμηθούν τις μεγάλες μάχες του 1985, τότε που καταλάμβαναν το εργοστάσιο με το σύνθημα, “ούτε μια δραχμή στον Νιάρχο το ληστή”, τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου . 
Μαζί στην σημερινή κινητοποίηση των εργατών του Σκαραμαγκά βρέθηκε και η Καμίλ Μποβέ Εκπαιδευτικός και Συνδικαλίστρια μέλος του Συντονιστικού που οργανώνει τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που σαρώνουν εδώ και δυο εβδομάδες την Γαλλία η οποία βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες για να συμμετάσχει στην 2η Εργατική Σύσκεψη που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών.
Στην συγκέντρωση μίλησε και ο Θωμάς Κωλονιάτης εργαζόμενο στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά και υποψήφιος με την “Ανταρσία για την Ανατροπή” στην περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αγγελο Χάγιο