Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Απογευματινή βρέθηκε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

Έξω από την Απογευματινή βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Κωνσταντίνου με την ”Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” δηλώνοντας την συμπαράστασή του στους απολυόμενους εργαζόμενους. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους απεργούς ο Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες με δικαιολογία την κρίση, όπως ο μεγαλοκατασκευαστής επιχειρηματίας Σαραντόπουλος που επιλέγει να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους της Απογευματινής την ίδια στιγμή που έχει πάρει τα πολυδάπανα έργα της επέκτασης της Αμερικάνικης Πρεσβείας και την κατασκευή της Ιρακινής πρεσβείας στην Αθήνα.
Στην συνέχεια ο Πέτρος Κωνσταντίνου θύμισε το παράδειγμα του Ελεύθερου Τύπου που οι εργαζόμενοι εξέδωσαν απεργιακά φύλλα κερδίζοντας τεράστια συμπαράσταση από χιλιάδες κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στην ταυτόχρονη μάχη στο ΔΟΛ και στον Πήγασο.
“Οι εργαζόμενοι και στην Απογευματινή αλλά και συνολικά στα ΜΜΕ έχουν να δώσουν σκληρές μάχες για να σώσουν τις δουλειές του και να κρατήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Δεν θα δεχτούμε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να βαράνε πτώχευση και να μην πληρώνουν τίποτα. Στον αγώνα που δίνεται θα μας βρείτε δίπλα σας συμπαραστάτες και αλληλέγγυους”, υπογράμμισε ο Π. Κωνσταντίνου.
Μαζί με τον Πέτρο Κωνσταντίνου βρέθηκε και το το μέλος της ΕΣΗΕΑ και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» Νάσος Μπράτσο, που συμμετείχε και στην πορεία των απεργών που ακολούθησε από την εφημερίδα προς την ΕΣΗΕΑ.
Ολόκληρη η παρέμβαση του Πέτρου Κωνσταντίνου και φωτογραφίες από την κινητοποίηση στο