Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Χαιρετισμός Σέμκο Μοχάμεντ και Τζαβέντ Ασλάμ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική (επικεφαλής: Άγγελος Χάγιος) και της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας (επικεφαλής Πέτρος Κωνσταντίνου) χαιρέτισαν ο Σέμκο Μοχαμεντιν από την Επιτροπή των Ιρανών Προσφύγων και ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Ένωση Μεταναστών Εργατών.
Ο Σεμκο στον χαιρετισμό του αφού εξήγησε την κακή κατάσταση της υγείας των προσφύγων που βρίσκονται στα Προπύλαια με δυο από αυτούς να οδηγούνται στο νοσοκομείο σήμερα, τόνισε πως οι Ιρανοί πρόσφυγες έχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν μέχρι την Ελλάδα. «Σήμερα μας ρίξανε μια βόμβα μέσα στις σκηνές -η οποία ευτυχώς δεν έσκασε- για να μας φοβίσουν. Όμως εμείς για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχουμε περάσει από χιλιάδες βόμβες. Δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε γι' αυτό. Και μαζί έχουμε και την συμπαράσταση των χιλιάδων εργαζόμενων που περνάνε από τα Προπύλαια και μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Και έχουμε και όλους εσάς τους συντρόφους από την Ανταρσία, που από την πρώτη στιγμή έχετε σταθεί στο πλευρό μας ό,τι και αν γίνεται. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση. Μέχρι την στιγμή που όλοι μας χωρίς καμιά εξαίρεση, θα πάρουμε πολιτικό άσυλο. Και να πάμε ακόμα πιο πέρα. Να παλέψουμε ώστε κανένας άνθρωπος να μην είναι παράνομος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή που η οργάνωση της κοινωνίας θα είναι επικεντρωμένη στις ανάγκες τις δικές μας, τις ανάγκες των πολλών, των εργατών, της νεολαίας, των μεταναστών, αυτών που δημιουργούν τον πλούτο, και όχι επικεντρωμένη στα συμφέροντα και στο κέρδος μιας χούφτας τραπεζιτών και βιομήχανων».
Ο Τζαβέντ Ασλάμ που μίλησε εκ μέρους της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση που με τον νόμο που ψήφισε πέρσι στην ουσία αρνήθηκε την δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, και αφού κάλεσε όλον τον κόσμο στην μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση που θα γίνει αύριο Κυριακή στο Αιγάλεω ενάντια στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε Πακιστανός μετανάστης, τόνισε με έμφαση πως οι μετανάστες, είτε ψηφίζουν είτε όχι, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πέτρου Κωνσταντίνου για τον Δήμο της Αθήνας και του Άγγελου Χάγιου στην περιφέρεια της Αττικής. Μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, είναι υποψήφιοι στην Ανταρσία. «Ξέρουμε ότι η Ανταρσία μας στηρίζει. Και ξέρουμε πως και μετά τις εκλογές όλοι εσείς θα είσαστε δίπλα μας. Ως μετανάστες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ξεκάθαρα πως η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" και η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην περιφέρεια της Αττικής είναι τα ψηφοδέλτια που μας εκφράζουν απόλυτα. Τα ψηφοδέλτια που τα στηρίζουμε και τα προτείνουμε γιατί ξέρουμε ότι όλος ο κόσμος που είναι μέσα εκεί δεν έρχεται μόνο στις εκλογές, αλλά όλοι μαζί θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο και μετά τις εκλογές σε όλες τις μεγάλες μάχες.