Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Στις 7 Νοέμβρη στέλνουμε μήνυμα καταδίκης του Μνημόνιου και του Καλλικράτη

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας για να ξεφορτωθούμε το βάρβαρο Μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να ανατρέψουμε το σφαγείο των δικαιωμάτων και της ζωής μας που παραδίδει  μισθούς, θέσεις εργασίας, συντάξεις και κάθε κοινωνικό αγαθό στις ορέξεις των ντόπιων και διεθνών δανειστών και της Τρόικα. Μας ζητούν να θυσιάσουμε όλο και περισσότερα για να «ξεπληρώσουμε» ένα χρέος που δεν δημιουργήθηκε από μας ούτε από τις ανάγκες μας. Αρνούμαστε να θυσιάσουμε την ίδια μας τη ζωή για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας τον ιδρώτα μας οι Τράπεζες, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι κερδοσκόποι!

ΑΘΗΝΑ της καπιταλιστική κρίσης και του Μνημονίου

Δυο πόλεις «στεγάζονται» στον ίδιο Δήμο. Από τη μια οι γειτονιές των καταφρονεμένων, των φτωχών, των ανέργων, των μεταναστών, των αβοήθητων θυμάτων της ηρωίνης. Οι γειτονιές χωρίς πάρκα για τα παιδιά, χωρίς φροντίδα για τους ηλικιωμένους, γεμάτες αυτοκίνητα, σκουπίδια, παραδομένες σε κάθε είδους μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Και από την άλλη η …μαγική εικόνα του ιστορικού κέντρου, του Βωβού και των μεγαλοκατασκευαστών, των πολυχώρων της νυχτερινής πίστας και των πανάκριβων εμπορικών κέντρων. Οι γειτονιές μας ρήμαξαν αλλά οι φιέστες της Ολυμπιάδας άφησαν πίσω τους μια πόλη που δεν χωράει τα όνειρα των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.

Ένας Δήμος καταχρεωμένος για έργα βιτρίνας, παραδομένος στα συμφέροντα των εργολάβων. Η μόνη σχέση των κατοίκων της Αθήνας με τον Δήμο τους είναι τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και κάθε είδους φορομπηξία! Τα πράγματα χειροτερεύουν με την έλευση της Τρόικα και τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, που επιβάλλει και στους Δήμους καθεστώς «επιτήρησης» για να βεβαιωθούν ότι τα χαράτσια του Δήμου θα πάνε στις τσέπες των εργολάβων και των δανειστών, ότι θα εκποιηθεί κάθε δημόσιο αγαθό, ότι θα επεκταθεί η ανεργία και η ελαστική εργασία.
Και έχουν το θράσος κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Κακλαμάνης και Σγουρός να «δείχνουν» τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους για την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές και να εξαπολύουν ρατσιστικά πογκρόμ!
Και έχουν το θράσος να αντιμετωπίζουν την αντίσταση και τα κινήματα με καταστολή και γενικευμένη αστυνομοκρατία στις γειτονιές μας!!


ΑΘΗΝΑ, στις γειτονιές της αντίστασης

Υπάρχει και μια άλλη Αθήνα των αγώνων των κατοίκων ενάντια στις επιλογές των κυβερνήσεων, της υπερνομαρχίας και του Δήμαρχου Κακλαμάνη- Ομέρ Πρυώνη–: κατά της επέκτασης του Πανελλήνιου στο Πεδίο του Άρεως, για να μην γίνει πάρκινγκ το Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων, το Άλσος Παγκρατίου, το Κτήμα Δρακοπούλου, την Ακαδημία Πλάτωνος. Που μετέτρεψαν σε πάρκο το οικόπεδο της οδού Ναβαρίνου στα Εξάρχεια, που αντιστάθηκαν στην οικοδόμηση κτιρίων της ΔΕΗ στους Αμπελόκηπους και στη δημιουργία γκαράζ στην Πλατεία του Α΄ Νεκροταφείου. Η αντιπαράθεση για την επέκταση του προαστιακού απ’ τα Σεπόλια ως το Ρέντη, η υπεράσπιση των λόφων Φιλοπάππου και Στρέφη, οι αγώνες για να σταματήσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα στο Βοτανικό (με το νέο γήπεδο και το εμπορικό κέντρο). Το ξήλωμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοίκους σε Νέο Κόσμο, Πετράλωνα, Σεπόλια, Εξάρχεια, Γκύζη κ.α. Αγώνες που ζωντάνεψαν τα  όνειρα μας για μια πόλη όμορφη, πολύχρωμη, με υποδομές πρόνοιας και φροντίδας, με ελεύθερους χώρους, με πολιτισμό για όλους και όλες..
Η Αθήνα του εργαζόμενου λαού που σε πείσμα των καιρών παλεύει μέσα από τους εργατικούς αγώνες ενάντια σε απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση των συγκοινωνιών. Που παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, περίθαλψη, συγκοινωνίες.
Είναι αυτά τα κινήματα που συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε για μια άλλη Αθήνα, για μια άλλη ζωή.

Αριστερά της ρήξης και όχι της διαχείρισης


Αγωνιζόμαστε για την Αριστερά των μαχητικών αγώνων, ανεξάρτητη από τα συμφέροντα, το κράτος και τους μηχανισμούς, δημοκρατική απέναντι στους εργαζόμενους, ενωτική μέσα στην πάλη, σε σύγκρουση με την ΕΕ, τους νόμους του κέρδους, την εμπορευματοποίηση και την αγορά.
Όχι για την αριστερά της συνδιαχείρισης και της ήττας.
Γυρνάμε την πλάτη σε δήθεν ανεξάρτητους  «συνηγόρους» του Μνημόνιου, της ΕΕ, της καταστολής, του ρατσισμού και του κέρδους. Σε όσους δεν πιστεύουν στη προοπτική νίκης των αγώνων και επιλέγουν απλή καταγραφή δυνάμεων. Σε όσους υποκύπτουν στο ρεαλισμό της διαχείρισης και του φιλοευρωπαϊσμού.

Αντικαπιταλιστική απάντηση στη κρίση


Αγωνιζόμαστε για ένα κίνημα που θα εναντιώνεται στα παζάρια με τα συμφέροντα, στην συνδιαχείριση των Δήμων,  στην ηττοπάθεια, για ένα κίνημα ανατροπής στη βάση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος για την έξοδο από τη κρίση. Για τη διαγραφή του ληστρικού χρέους ώστε να πάψει και το χαράτσι με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη!

Για να επεκταθούν οι χώροι πρασίνου και οι ελεύθεροι χώροι και όχι το τσιμέντο και τα γκαράζ!
Για να στηριχτούν οι παιδικοί σταθμοί, τα ιατρεία, οι υπηρεσίες για τους άστεγους και τους φτωχούς, οι πολιτιστικές δραστηριότητες!
Για να υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία, υγεία, τη συγκοινωνία και το πολιτισμό!
Για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες!
Ελάτε μαζί μας σε αυτό το  ξεκίνημα για να δυναμώσουμε την αντίσταση στην Αθήνα!
Στη πόλη της παράδοσης των μεγάλων αγώνων της Αντίστασης, του Νοέμβρη του ‘73, της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, των αγώνων για τη Παιδεία του ’06-‘07, του πανεργατικού σεισμού της 5ης Μάη. Των αγώνων για τις δημοκρατικές ελευθερίες και για την υπεράσπιση των μεταναστών, στη πόλη των αγώνων στις γειτονιές για να μην παραδοθούν τα κοινωνικά αγαθά στους μεγαλοκαρχαρίες αξίζει να δυναμώσει η φωνή της ελπίδας, η φωνή της αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση!
 

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Επικεφαλής Πέτρος Κωνσταντίνου